MojAndroid
(x) hirdetés

Az egész világ a pápaválasztás lázában ég, de az Android felhasználóknak más fontos hír is érkezett ma. Larry Page bejelentette a Google hivatalos blogjában, hogy Andy Rubin távozik az Android fejlesztések éléről, és ezentúl más – egyelőre nem meghatározott – feladattal foglalkozik majd a cégen belül. Aki nem tudná, Andy Rubin az Android atyja, ő volt az, aki 2004-ben beállított a Google-höz, és megpróbálta őket rávenni az együttműködésre, és a mi szerencsénkre sikerrel járt.

Egy nagyon sikeres, emelkedő pályán futó lévő projektet ad át utódjának. Az Android jelenlegi állapotát így számszerűsítette Page: több mint 60 gyártó, több mint 750 millió felhasználó és 25 milliárd alkalmazásletöltés a Google Playről. Azt hiszem mindenki elismeri, hogy ez valóban egy sikertörténet.

Rubin feladatait Sundar Pichai fogja átvenni, aki jelenleg a Chrome és Apps fejlesztésének irányításával foglalatoskodik, és most megkapja mellé az Android fejlesztésének irányítását is. Úgy látszik jó kezekbe kerül a dolog, most nincs más teendőnk, minthogy várjuk a változással járó újdonságokat.

sundar_pichai_20110511_02_610x405.jpg
Sundar Pichai

(a hivatalos bejelentés)

(x) hirdetés
2013.03.13.

+