MojAndroid
(x) hirdetés

Tegnap több Nexus felhasználó is jelezte, hogy a készüléke felkínálta a frissítés lehetőségét, úgy látszik a Google elkezdte az Android 4.2.2-es verziójának (build number JDQ39) kiadását OTA frissítésként. A visszajelzések alapján Nexus 10, Nexus 7, Nexus 4 és Galaxy Nexus készülékekre érkezik most új verzió. Úgy látszik, Nexus 4-en még nem kezdték el világszerte a terjesztést, eddig csak két országban jeleztek frissülést Nexus 4-re: Brazíliában és Malajziában. A frissítés mérete ~50 MB, tehát nem egy teljes rendszert adtak ki, csak hibajavításokról van szó.
Aki nem bízik a készüléke frissítés figyelőjében, vagy kikapcsolta azt, itt tudja kézzel ellenőrizni, hogy számára elérhető-e már a legújabb jóság. Beállítások -> Telefonról -> Rendszerfrissítések

A Google nem adott ki hivatalos bejelentést erről a frissítésről, és nekem sem frissült még a telefonom, így az internetes hírek alapján próbálom meg összefoglalni, hogy milyen változásokra is számíthatunk.

  • Történtek teljesítmény javítások és stabilitással kapcsolatos fejlesztések. (Állítólag van olyan Nexus 7 felhasználó, akinek az üzemidő 8 óráról 10 órára javult a frissítés óta.)
  • Állítólag javítva lett benne a Bluetooth stream hiba, amit már decemberben megígért a cég.
  • Az ABD kapcsolatban történt egy biztonsági fejlesztés, amikor először dugjuk számítógépre a készüléket, akkor a telefonon is engedélyeznünk kell a kapcsolatot. Ismeretlen PC számára nem engedélyezi az ADB kapcsolatot. Bővebben erről: [itt]
  • Amikor elkezdődik egy letöltés a Play Store-ból, az értesítési területen megjelenik egy becslés is a letöltés várható időtartalmáról.
  • A gyors beállítások lapon egyes gombok most már nem csak a beállítások megfelelő lapjára navigálnak, hanem kapcsolók is lettek.
  • Töltéshez kapcsolódó új hangesemények illetve hangok kerültek bele: vezeték nélküli töltés kezdetekor; alacsony akkumulátor jelzés.
  • Új animáció a galéria alkalmazásban.

Ha valamit kihagytam, vagy tudsz egy másik újdonságot, jelezd bátran a hozzászólások között, és bővítem a listát!

VÁLTOZTATÁS:
Most már Nexus 4-re is elkezdték a kiadást.

Források: AndroidCentral, OMG!Droid, Android Community, Android Police, Marco Duran

(x) hirdetés
2013.02.13.

+