MojAndroid
(x) hirdetés

Azt már tudjuk, hogy James Bond egy Sony Xperia TL-el szaladgál, de az sajnos titok maradt, hogy milyen programokat használhat. Pedig ez biztos sok embert izgat.
Az egyik alkalmazás, amit a 007-es használ, talán a Spy Camera OS lehet, amit James Bond rajongói kipróbálhatnak saját telefonjukon is. Ez a program is, mint oly sok remek alkalmazás az XDA kohójában készül, és emellett a program nyílt forráskódú, így aki bizalmatlan lenne, az átfuthatja a program kódját is.

A program lényegében egy fényképező alkalmazás és abban különbözik ezernyi társától, hogy működését nagyon diszkréten végzi. Egyrészt a képernyőn megjelenő fényképezési terület beleolvad a képernyőbe, aminek mérete a kép melletti + és – jelekkel egyénileg testre szabható. Másrészt olyan beállítási lehetőségei vannak, amit lehetővé teszik a titokban történő fényképezést. Letiltható a hang, beállítható az automatikus exponálás, be lehet állítani, hogy keressen arcot, és exponáljon, ha talált egyet, de azoknak, akik még ennél is bizalmasabban szeretnének fényképezni, beállítható, hogy a telefon képernyője fekete maradjon fényképezés közben, amiből pinch zoommal tudunk kilépni. Ezen felül lehetőségünk van videó felvételt is készíteni, valamint a fényképek mappáját el tudjuk rejteni a galéria alkalmazások elől.

A cikk utáni galériába feltöltött képek közül az elsőn látható a fényképező felület (a háttérben az én telefonom lecsupaszított asztala látható), utána következnek a program beállítási képernyői, majd a “Fekete képernyő mód” és a végére tettem egy képet, amit a programmal készítettem az asztalomról, abban a felbontásban, amit a program a zajtalan fényképezés maximumaként ajánlott.

Ezek után már valóban csak annyi a teendőnk, hogy beszerzünk egy Sony Xperia TL-t, telepítjük ezt a programot, és máris James Bond kisinasának érezhetjük magunkat… :)

2013.02.11.

+