MojAndroid
(x) hirdetés

Sokunkat szomorúan érintett a hír, hogy a Motorola (pontosabban a Google) kihátrált a tavalyi zászlóshajója (Atrix 4G) mögül, és az ígért ICS frissítést nem kapja meg több Motorola telefon sem.
A hírre elindult a neten egy #motofail kampány, amivel a közösségi oldalakon (twitter, facebook, Google+) elég hamar találkozik az ember, ha szóba kerülnek a Motorola telefonjai.
Az elkeseredést fokozta a Motorola bejelentése, hogy a továbbiakban nem gyártanak a telefonokhoz Lapdockot.

A múlt héten azonban felbolydultak az Atrix és Photon fórumok, mert megjelent az első kiszivárgott Atrix 4G-re szánt ICS rom, aminek láttán sokakban merült fel a kérdés, hogy vajon ezt miért nem vállalta fel a Motorola, mivel körülbelül 90%-os készültségben lehet a kiszivárgott verzió.
Úgy látszik a Motorola fejlesztők között van/vannak közösség pártiak, mert tegnap megjelent egy újabb verzió, amiben javítva lett néhány hiba.

Jelenleg ismert, fontosabb hibák:

  • Nem lehet a hálózat sebessége között váltani (automatikusan 3G sebességen működik)
  • Wifi kapcsolódási hibák (a nemzetközi verziókban, az AT&T verzióknál nem jelentkezik)
  • A processzor nem tud deep sleep állapotba kerülni, mert olyankor újraindul a telefon (ez csak bizonyos telefonoknál jelentkezik, sajnos az enyémen is)
  • Lapdocba helyezve a telefont hibás frekvencián működik a lapdock, és ezért nem használható benne, HDMI kábellel viszont működik a webtop 3.0
  • Egyes telefonoknál kamera hiba.

Szóval az Atrix közösség nem adja fel, a kiszivárgott ICS verziók új életet hoznak a régóta pangó custom rom fejlesztésekbe. Még a végén lehet egy jól működő JB is a telefonra. :)

2012.10.16.

+