MojAndroid

Ancsa ezúttal zombikon és a késő esti takarítószemélyzeten átküzdve magát egy ma már nem annyira titkos termék release partijára ment el, és találkozott Ripthestage barátunk kedvenc felhasználótípusával. Releaseutonary!

[video:http://www.youtube.com/watch?v=Ru2Oi-0M-e0&feature=youtu.be]

smarteast.hu

facebook.com/smarteastancsa

A videót Polcz Péter készítette

2012.10.01.
 • barii

  :D áh… szavakat nem találok :D
  na mégis…
  Hogy ezt a hülye, ocska dumát igy átvették Andrástól, és használják (önálló gondolatok hiányában), és nem ciki, az elképesztő
  A témában a HVG videója az igazi …

 • ripthestage

  Szóval azért áll sorba mert
  – instant get
  – pacek
  – ha kicsapja az asztalra, akkor jó és nem látszik, hogy részletre vette (mert ugye szemben megvehette volna teljes áron, függetlenül, sor nélkül)

  Így múlik el a világ dicsősége :-)

  • jövőbelátó

   De egyébként ha egy ilyen cuki kislány odajön hozzád, hogy “mi miatt adnád át a helyed”, akkor mégis miért nem kérdeznek vissza? “Ezzel valamire utalni szeretnél?”
   Jah, kamera, lámpaláz, értem.

   Egyébként ez az instant get szó hátborzongatóan rossz. Beépülhetnek a magyar nyelvbe angol szavak persze, de ilyeneket nem kellene beépíteni. Szánalom-halom.

   sent from my iPhone 6S

 • raam989

  Soha nem fogom megérteni ezeket az almás díszköcsögöket…
  Legalább egy értelmes szó elhangzott volna, hogy miért érdemes instant megvenni ezt a szart… merthogy az sgs3 ugye kenterbe veri minden téren…
  Szomorú, hogy olyan világban élünk, ahol egyeseknek a telefonunkra biggyesztett alma logótól lesz 20 centis pöcsük… ha legalább valami nagyon extra újítás lett volna a telefonban… legalább egy kurva nfc-re futotta volna nekik… na nem baj, majd jövőre…

  • Xavier

   Az ilyen sorban álló egyedeket én sem tudom megérteni, de jókat mosolygok ezen a valódi ismeretek hiányában kijelentett “az sgs3 ugye kenterbe veri minden téren” benyögéseken.

   Mégis miben veri le? Sebességben? Abban nem, mert ott köröket ver rá az i5 kisebb órajelen (főleg grafikában).
   Alkalmazások számában, minőségében? Na ne vicceljünk
   Anyagminőség? Na erről ne is beszéljünk az SGS 3 esetében.
   Hasznosítható tudás? Itt már lehet vitázni, mert biztos van, akinek létkérdés a készülék pimpelése, de ettől nem lesz jobban használható az eszköz.

   Szóval tetszik, vagy sem, a legtöbb felhasználónak pont ugyanolyan jól használható, vagy akár jobban (több és jobb alkalmazás) is, mint az SGS 3.

   “legalább egy kurva nfc-re futotta volna nekik…”

   Az NFC jó eséllyel bukásra van ítélve és az Apple féle elgondolás (még, ha lehet, hogy nem is az övéké) lesz a befutó.
   Az NFC-hez ki kell építeni megfelelő infrastruktúrát, amit a cégek zöme nem vállal be. Az iOS6 alig 1 hónapja van piacon, de már most több cég használja és támogatja a PassBook-ok, mint az NFC-t, meglepő módon már kis hazánkban is tudok 3 helyről, ahol elfogadják, míg NFC-sről nem igazán.

   De azért megkérdezném, hogy te miért is hiányolod az NFC-t, mire használod nap, mint nap? :D

   • decoati

    Játsszunk el a gondolattal:
    az “okosteló” a használójától lesz okos, önmagától csak egy rakás fém, műanyag, üveg, szilícium, stb.
    Namost: szted melyik teló az “okosabb”: egy SGS3 értő kézben, vagy egy iPhone5 ezeknek a szerencsétleneknek a kezében, akik egy értelmes mondatot nem tudnak kinyögni? :)

    • Xavier

     Fordítsuk meg, nem akarsz további 3 hetet várni a készülékedre, ezért beállsz a sorba és ott rohadsz már vagy 1 napja. Aztán az orrod alá dugnak egy mikrofont és farkasszemet nézel egy kamerával. Nos, te mennyire értelmes mondatokat tudnál kinyögni? :D

     Nem akarom védeni azokat akik szerint jó buli ez a sorbanállás, de az András nevű egyed is megkapta a 15 perc hírnevét ezért, ami valljuk meg nem került sokba neki, ellenben jó pár “celebbel” akik az anyjukat is eladnák egy kis hírverésért.

     Egyébként nem picit volt bosszantó a videóban, mikor a zugGSM-es közölte, hogy náluk már kapható és miért nem náluk állnak sorban.. Nos, valószínű egyik sem volt annyira idióta, hogy majd 1,5x annyit fizessen érte, a különbözetet megérte nekik az a kis ücsörgés.

     • decoati

      Hát ha engem Ancsa (vagy egyéb közvetlen, dekoratív, impulzív bige) (bocsesz:))1 nap tömény amortizálódás után ilyen diszkréten kérdezget (mit kellene tennem azért…), gyanítom hogy reflexből rávágom a tutit. :)
      na de tényleg: kiad egy valag pénzt telóra: oké. Ez a teló a legújabb szifon, oké. (hw vonalról jövök, nem is vagyok mai gyerek, nekem középkategóriától fölfelé minden teló elképesztő) Sorban áll hogy az elsők között megvehesse, oké. Ami röhejes az a szolgalelkű viszonyulás az egész Apple-hez, hogy megfordul az értékrend: az egyszeri lúzer bebocsájtást nyer a legbelsőbb szentélybe, ahol kegyesen elfogadják tőle az áldozatot, így elemelkedhet a plebstől. Ez nem buli volt, hanem önkéntes megalázkodás. Főleg a sorban a háromszázhetvenedik senkinek. Még az első tízet csak-csak megértem…

     • Xavier

      Ez a válasz nekem is eszembe jutott :D

      Sokan azt mondják egyébként, hogy egyfajta közösségi élmény ez, mert sok hasonló érdeklődésű emberkével tudsz összeismerkedni.
      Nekem ez mondjuk nem érne ennyit…

      Ezen a videón viszont jól szórakoztam :D
      http://www.youtube.com/watch?v=eRKIWfE6Fws&feature=youtu.be

   • lipilee

    “az NFC bukásra van ítélve” megjegyzéssel azért egy kicsit vitatkoznék. nem tudom, hogy pontosan hogy néz ki a Passbook backendje, de van egy nagyjábóli elképzelésem, és egy alap QR kódos mókolásnak tűnik.

    először is: NFC. az NFC nem bukhat el, mert az új technológiára ráugrott a teljes ipar. ha láttál már PayPass leolvasót, akkor igenis láttál már itthon i sNFC-képes üzletet. ebből pedig már most is többszáz, talán több ezer van. mögötte a teljes kártyaelfogadó iparág, 20-30-40 évnyi tapasztalattal, és kiépített infrastruktúrával. a backenddel tehát nincs probléma, az pedig, hogy a nem payment kártya ipar hogy használja fel a technológiát, ugyanazokat a problémákat fogja felvetni, mint a PassBook. a nagyobb POS gyártók pedig pillanatok alatt ráálltak az NFC olvasók árulására, úgyhogy ez a része sem probléma.

    na és akkor PassBook. abban egyetértünk, hogy a QR kód egy sokkal elérhetőbb technológia, mint az NFC, és az is marad: amikor (egy optimista jövőről beszélünk) a telefonoknak pl. a 80%-a lesz NFC-képes, akkor a képernyővel rendelkező telefonok 100%-a tud majd megjeleníteni QR kódot – tehát a QR nagyon sok ideig elérhetőbb technológia lesz a felhasználói eszközöket tekintve. más kérdés, hogy pl. míg NFC olvasót rengeteg helyre deployolnak a kártyaelfogadó cégek, bankok, POS gyártók, QR olvasóval nem ez a helyzet, ott általában elég a jó öreg lézeres vonalkódolvasó, az meg ugye egy telefon kijelzőjén, pláne QR kódon csúnyán elhasal. de mondjuk, hogy még ez is megoldódik majd, minden üzlet vesz egy alap Symbol/Motorola QR olvasót.

    a probléma az NFC és a PassBook alapú rendszerek esetén is a teljes roundtrip megfelelő biztosítása most, és az is marad. és mivel szolgáltatói (mármint pl. banki) szempontból az NFC is, QR is csak egy frontend, az tulajdonképpen mindegy is, az egy technológiai kapabilitás – a backend viszont mindkét esetben ugyanaz kell legyen, és azt kurva nehéz rendesen kiépíteni.

    na és ez az, ahol az Apple-nek nagyon kell tepernie, hogy egy rendes és kellően nyílt rendszert fel tudjon építeni, hogy tényleg használják is a szolgáltatók. és ez az, ahol részben már felosztott piacra, és nagyon erős, nagyon tapasztalt versenytársak közé érkezik.

    • Xavier

     A “bukás” nem az én véleményem, csak több helyen olvastam már, hogy sok kereskedő alapból elutasítja, mert a szükséges infrastruktúra kiépítése plusz költség, míg a PassBook rendszerét alapból tudják használni. Elvileg az USA-ban már a legtöbb légitársaság, mozi és sportlétesítmény elfogadja az Apple megoldását, amit mondjuk az is segít, hogy lényegesen nagyobb az iOS eszközök ottani elterjedtsége (az NFC-t viszont eléggé korlátozottan lehet ugyanezeken a helyeken használni).

     Egyébként számomra nincs sok jelentősége a dolognak, mert itthon mire szóba jön az, hogy problémát okozna az NFC hiánya, addigra már iPhone 10-nél fognak tartani. Én már annak örülnék ha a sima bankkártyák elfogadás jobban elterjedne itthon (meg annak használati kultúrája) és nem szólnának be a boltban a hátad mögött, ha kártyával akarsz fizetni…
     Szóval sokan (főként itthon) olyan dolgot hiányolnak amit a közeljövőben nem igen tudnának amúgy sem használni és max. a feature lista hosszabb tőle.

     • raam989

      Én éppen azért hiányolom az NFC-t, mert az Apple -sajnos- nagyon is nagy beleszólással rendelkezik az ilyesfajta dolgok elterjedésében. Ha egy kicsit is megemberelné magát az alma és nyitna a szabvány dolgok felé és netán bekerült volna egy nfc chip az új csodakészülékbe, akkor le merném fogadni, hogy pikk-pakk jó dolognak tartaná a világ összes bankja… De nem, inkább van ilyen passbook, amiről eddig nem is hallottam, de gyanítom, valami appleexkluzív fícsör, ami valójában szarul működik, de mégis mindenkinek tetszik, mert apple…
      És én sajnos vágyom arra, hogy végre olyan világban élhessek, ahol egy egyszerű telefonvillantással fizethetek, anélkül, hogy a sarki közértben a nyugdíjasok panaszkodva összesúgnának a hátam mögött, amíg az eladó szerencsétlenkedik a bankkártyámmal.

     • lipilee

      nem tudom hogy hány évvel ezelőtt élsz, de az NFC-t kurvasokmindenre lehet használni már most is. egyszer próbáld ki, elég jó kényelmi funkciókat lehet vele megvalósítani (közvetlen megosztás, otthonautomatizálás, ilyesmik), nem csak a fizetés terén.
      abban egyetértünk, hogy a mai megoldások nem elterjedtek; ez viszont nem jelenti azt, hogy szarok. nota bene, az LTE se szar, aztán hány év lemaradással valósította meg az Apple.

      az elfogadásos történet… nos érdekes lesz. mondom, az NFC-t a kereskedőknek a feneke alá fogják tolni a bankok, mert kell nekik az a piac is. és azt is tartom, hogy a probléma se ezzel, se azzal nem a frontend, hanem a rendes realtime backend. ebben pedig lehet, hogy látszólag jobbat nyújt az apple, de vélhetően zárt és drága megoldás. és közben jönnek a nagy payment processorok, a régi szcéna nagyjai (az ACI biztosan, meg az ISIS, meg a Verifone, stb. stb.), és tolják be a meglevő brutális rendszereken alapuló realtime payment rendszereket és a hozzájuk tartozó hátteret – transzparensen a kereskedőknek.

     • Xavier

      Az NFC-t elvileg sok mindenre lehetne használni, ha lenne egy szabvány, amihez igazítanák ezeket a plusz funkciókat.
      Pl. a Samsung közvetlen adatátvitele is jó, de csak Samsung készülékekkel működik.

      Az LTE-t hagyjuk, azt még az EU-s SGS 3-ból is kispórolták, úgyhogy ezért inkább az Apple-nek jár a pacsi és a Samsungnak a tökön rúgás (elvileg a Note 2-ben már benne lesz végre).

      Amit az NFC elfogadásról írsz az nagyon szép, de csak jövő idő, mire megvalósul, addigra a PassBook de-facto szabvánnyá válik, mert jobban elterjed (elvileg nem zárt, gyakorlatilag a használata ingyenes és nem igényel banki hátteret).

     • raam989

      Tisztában vagyok az NFC képességeivel (bár még nem használtam ki, lévén pár hete van nfc képes telóm), de számomra a fizetés lenne a legfontosabb dolog. Arra, hogy automatizáljam a lakásomat, nincs szükségem egyelőre, nem vagyok annyira lusta, hogy erre rászoruljak. :)

 • Zoli74

  Jól néz ki, ahogy a Andriska másfél napot várt a sorban, mint a nagyfiúk, aztán a fizetéskor megjelent anyuka, hogy adjon pénzt :-)

+