MojAndroid

Ma a Deezert mutatom be nektek, amely egy zene streaming szolgáltatás és amihez egy lejátszó program tartozik Androidon. A képlet egyszerű, az alkalmazás ingyenes a Google Play-en, ahol belehallgathatunk zenékbe illetve elérjük az internetes rádiókat is. Prémium+ szolgáltatás esetén pedig (jelenleg) 18 millió dalhoz férünk hozzá, azaz olyan rádiónk van, ami azt játssza le, amit mi akarunk és amikor mi akarjuk.

Az app felülete hagy maga után némi kívánnivalót, de ez is a használható kategóriát erősíti. Kár, hogy az Androidos design elemeket itt is kihagyták illetve nem épül be a zárolt képernyő (lock screen) felületére. Természetesen az értesítési sávban aktív folyamatként látjuk, de vezérelni onnan sem lehet, koppintásra az alkalmazás nyílik meg. Ami jó hír, az alkalmazás beszél magyarul, ami rossz, nem ismerte fel a készülék nyelvi beállításait, így nekem kellett kézzel a beállításai között megejteni a váltást. Ezért a screenshotok is felemásak, én angolul használtam egyébként. Ha regisztráltunk (Facebook kötelező, de regisztráció után le lehet bontani a kapcsolatot illetve regisztrálhatunk kamu Facebook fiókkal is), a Deezer.com címen is elérhetjük a zenéket, tehát nagyjából ott hallgathatjuk a 18 millió dalt, ahol internet hozzáférésünk van. És ott is, ahol nincs. És ezt most így hogy? Egyszerű, a kedvenceknek beállított zenéket le lehet tölteni offline lejátszásra is, így a készülékünk tárolja a zenéket, amikhez bármikor hozzáférünk az alkalmazáson keresztül.

Beszélhetnénk még az árakról is, de erről igazából fogalmam sincs, mivel Telenor ügyfélként díjmentesen használom a szolgáltatást ( jövőre 1390Ft-ot kóstál majd havonta, ha megtartom). Igen, jól olvastad, December 31-ig minden Telenor ügyfél ingyen hallgathatja a zenéket a Deezer szolgáltatásán keresztül. Se internet forgalmi (nem vonódik le a multimédia keretből a streaming!), se szolgáltatás havidíj. Katt ide ha kék virágos vagy.

Mi mással zárhatnám a cikket? Walk this way!

[video:http://www.youtube.com/watch?v=4B_UYYPb-Gk]

Share to TwitterShare to Google PlusShare to LinkedInShare to EmailShare to Print
2012. 09. 05.
 • darkatti

  ez nem a legjobb mondat: “A Blogmusik Deezer zeneszolgáltatás használata intenzív adatforgalmazással járhat, legalább 500MB adatmennyiséget tartalmazó illetve az adatmennyiség felhasználását követően lassításra kerülő szolgáltatás vagy tarifacsomag ajánlott”

 • zoldeper

  Nem árt elolvasni a felmondási módokat. Csak átfutottam, de nekem az jött le belőle, hogy személyesen kell lemondanod (tehát nem egy SMS, vagy egy hívás és le van mondva). Szóval csak óvatosan az ilyen ingyen dolgokkal. Ezt Telenor ügyfélként mondom.

  • Tamás87

   A szerződés automatikusan lejár jan 1-el

 • Narayan

  Ezzel annyi a baj, hogy kifizeted az 1390Ft-ot mindenképp, de az adatforgalmad terhére hallgathatod a zenét, nem korlátlanul, mint most. És a probléma az, hogy a 30MB-os csomaghoz is 1390Ft-ot fizetsz, meg az 1GB-os csomagnál is. És 1390Ft-ért meghallgathatsz 5 számot is, vagy 50-et is… Vagy nagyon birka az, aki ezt ebben a formában kitalálta, vagy nagyon erős a “ráhatás”, h az 1390Ft mellé vedd meg a lehető legnagyobb netes csomagot is…

  Update: kitaláltak új csomagokat, amiben megnövelték az adatforgalom mennyiségét, és beépítették a Deezer havi díját is. Így már nem olyan gáz a dolog. 4790-ért van 100 perced beszélni, benne van az amúgy 1390Ft, és kapsz 1GB-ot adatforgalomra (viszont ha elfogy, lassítanak) Smarttarifa Extra 2. a neve.

+