MojAndroid
(x) hirdetés

Ma Tamás Lillával ismerkedhettek meg. Külön öröm számomra, hogy fittyet hányva a nőknek kis telefon való, férfiaknak nagy sztereotípiára, egy 4,8 hüvelykes kijelzővel ellátott igazi nagyvad van a tulajdonában. Lilla végzettségére nézve tanár, de fogtechnikusként dolgozik és ahogy a képen is látszik, két fiúgyermek anyukája.

ripthestage: Milyen készüléket használsz és milyet szeretnél használni?
Lilla:
Jelenleg egy Samsung Galaxy S III-as készüléket használok, de még nem laktam be igazán, pár hete van a tulajdonomban. Így a kérdés második felére nem tudok válaszolni, hisz ezt szerettem volna.

ripthestage: Mikor és hogyan ismerkedtél meg az Androiddal?
Lilla:
Az androiddal kb. két éve ismerkedtem meg, amikor megvettem az első “okosabb” telefonomat, egy Sony Ericsson Xperia X8-at. Előtte is Ericssonom volt, egy w710i sporttelefon, amit igazán nagyon szerettem, kimondottan sportoláshoz készítették. Számomra megfelelt, de szerettem volna vmi egész mást, valami egészen újat. Már akkor is valami jobb készüléket választottam volna, ha biztos vagyok abban, hogy ez az, ami nekem kell, de mivel a környezetemben nem találtam senkit, aki tanácsot adhatott, inkább ezt az olcsóbb megoldást választottam.
Tényleg teljesen új volt számomra és annyi lehetőséget rejtett, hogy azonnal beleszerettem az androidba.
Budapestre jártam iskolába és nagy szerencsémre a vonaton nyílt wifi hálózat volt elérhető így az utazások során rengeteget nyomkodtam a kis telefonom, és így sokat tanultam az androidról. Egészen addig tartott ez a felhőtlen öröm, amíg nem találkoztam egy lánnyal, aki velem szemben ült a vonaton és egy HTC telefonja volt. Az ő telefonja számomra egy csoda volt és rájöttem, hogy hamarosan tovább kell lépnem. Igy pár hónap alapos spórolás, családi könyörgés után (férjem megfűzése ezen a téren elég nehéz, mivel szívesebben látna vmi klassz új ruhában, mint új telefonnal a kezemben) egy Samsung Galaxy S Plus-ra esett a választásom. Nem mertem megvenni az S II-őt, attól féltem, hogy az én kicsi kacsóimmal nem fogom tudni használni.

ripthestage: Mik a kedvenc Android alkalmazásaid és mi az amit nem találsz a Google Playen, de örülnél neki?
Lilla:
Leggyakrabban jelenleg az Aldiko ebook olvasóját használom. Rettenetesen utálok várni, remek lehetőség számomra, hogy bármikor az éppen aktuális regényemet olvashatom várakozás közben. így nem érzem elpocsékolt időnek például, ha a gyerekre kell várnom a suli előtt, az orvosnál stb. Mindig kéznél van, ez benne a pöpec.
Nagyon szeretem a magyar alkalmazásokat és büszke vagyok hogy egyre több van és nagyon jók. Ilyen a Mozi24, két tap, és már látom is ez egész napi műsort. Bár ritkán nézek tv-t, a TV24 alkalmazást viszont naponta használom, mert a gyerkőcök is csak előre megtervezetten nézhetik, így mindig értesít a telefonom, ha számukra kezdődik a mese vagy film, amit előre kiválasztottunk. Amikor sokat jártam Pestre a BpMenetrend nagy szolgálatot tett imádtam, hogy tudtam előre hány percem van, hogy odaérjek a megállóba. Nagyon jól sikerült app még az Időkép. A Szótár Barnus fiam tanulásánál elengedhetetlen, gyors és egyszerű.
Természetesen a teljesség igénye nélkül a kedvenceim még: ColorNote, jó hogy lehet szinkronizálni, Dropbox és a box, Handcent sms, mert jobb mint a beépített és lehet időzíteni az sms küldését, IMDB és CineTrailer, hogy képben legyek a premier filmekkel kapcsolatban, Shazam, mert sose tudom mi a címe annak a szupi számnak ami épp a rádióban hallható. Viber, hál Istennek egyre többen használják, WebSharing Lite, hogy gyorsan vezeték nélkül rá tudjam tenni a zenét vagy filmet a telóra, és ami csak a lányoknak való, WomanLog.
Egyetlen fizetős alkalmazást használok, mert szerintem gyönyörű, az SPB Shell 3D.

ripthestage: Munkád/hétköznapjaid során ki tudod használni az Android nyújtotta előnyöket?
Lilla:
A munkám során a Viber, a naptár és a fényképezőgép mindennapos, de néha olvasok is. Remélem a főnököm nem olvassa….:)

ripthestage: Mit kérdeznél egy Android blog írójától? Mit vársz egy Android blogtól?
Lilla:
Igazából elképzelni sem tudom, hogy szerzitek a rengeteg indormációt,hogy dolgoztok, biztosan másokat is érdekel. Szívesen olvasnék arról, ti hogy ismerkedtetek meg az androidal, és lehetne egy olyan is, hogy Urak és az android. Nekem a személyes benyomások nagyon hiányoznak, mert az igazsághoz azért hozzátartozik, hogy sokszor a szakmai része amit nálatok olvasok nekem kínai. A Hölgyek és az android blogot azért imádom, mert végre hasonló érdeklődésű emberek mesélnek a mindennapi használatról és legalább az egészet értem. :)
Nagyon jó hogy vagytok, mert rövid idő alatt átfogó képet kapok az aktuális hírekről, jó appokról, és valamelyest azt az érzést kelti bennem, hogy képben vagyok. De jó lenne több olyan írás, ami nekünk szól, kevésbé hozzáértőkhöz.

Hölgyeim, kalandra fel! Ha van kedvetek válaszolni pár kérdésre és nem bánjátok, ha megjelenik az oldalon, írjatok a blog címére (holgyek (@) androidportal.hu), kommentben vagy akár a Facebook oldalunkon. Csak két feltételünk van: Android készüléket használjatok és válaszoljatok a kérdésekre. :)

2012.09.03.

+