MojAndroid
(x) hirdetés

A Samsung legfrissebb zászlóshajója a Galaxy S3, nem csak a legerősebb hardvereket hozta, hanem pár érdekes, kis finomságot is. Gondolok itt a smart alert, direct call vagy a social tag funkciókra. Ezek önmagukban nem jelentenek forradalmi változást az android világában, de megadják azt az érzést a használójának, hogy ő van a központban és, hogy egy prémium telefont tart a kezében. Az alkalmazás, amit szeretnék bemutatni, az S3 egyik (szerintem legjobb) ilyen újdonságát a smart stay-t teszi elérhetővé egyes készülékekre.

A mai telefonok többsége elég nagy, ahhoz, hogy relatíve sok tartalmat jelenítsen meg, és ha mondjuk elég rövid időre van beállítva a kijelző automatikus kikapcsolása, akkor gyakran lekapcsolhat a kijelző, miközben pl: cikket olvasunk rajta.
Ezt küszöböli ki a smart stay funkció, ami, annyit tesz, hogy a telefon az előlapi kamera segítségével, képet készít, amin ha felismeri, hogy van valaki, akkor nem engedi kikapcsolni a kijelzőt a rendszernek, még akkor se ha be van állítva, hogy automatikusan tegye azt meg x érintés nélküli idő elteltével. Egyszerű, de nagyszerű!

A SmartStay Ex nevű program úgy hozza el a smart stay-t (mint funkció), hogy bizonyos időnként (attól függ mennyi az automatikus kikapcsolás ideje) elkészíti a fotót, ha rajta vagy, marad a kijelző, ha nem levisz egy “életet” és ha 0-hoz ér, hagyja kikapcsolni azt.
Már az ingyenes verzió is tudja ezt korlátozások nélkül, sőt be lehet állítani, hogy bekapcsolással, együtt induljon az app is és innentől teljesen automata. Meg lehet adni, hány életet szeretnénk stb.
A Pro mellé azonban kapunk még, olyan funkciókat, mint például az értesítési sáv ikonjainak kezelése, vagy fotó helyett videót készít ezzel is pontosítva a találat esélyét, sőt még azt is megadhatjuk, hogy milyen fényviszonyok közt használjuk az alkalmazást vagy szinkronizálhatjuk a fényérzékelő szenzorral.

Összegezve, egy nagyon jó kis alkalmazást kapunk, amivel megtapasztalhatjuk a prémium “feelinget”. Mindezek mellé kis méret és jól használható ingyenes verzió is jár. Mi kell még? Hát, olyan telefon, ami támogatja az appot. A végén linkelek egy listát a telefonokkal, amiket teszteltek. Egy próbát szerintem mindenképp megér.

Tesztelt telefonok: https://docs.google.com/spreadsheet/pub?key=0AipvJS5dHYPrdE1sUDF5LUs4NVFnd1lVXzZGQnEyRmc&output=html

xda link: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1708012

2012.08.22.

+