MojAndroid
(x) hirdetés

Kisebb kihagyás után (melynek során persze becsúszott egy Motorola meg vagy 2048 IBM szabadalom) a Google ismét megrázta magát, és felvásárolt 2 céget/szolgáltatást:

  1. A Meebo-t 100 millió dollárért. Én a Meebo-t főleg az online instant messenger szolgáltatásáról ismertem, mint kiderült, ez csak egy mellékvágánya volt annak, amit csinálnak: ha jól értelmezem, online CRM-et. A Google a Google+-t reméli fejleszteni a bevásárlással.
  2. Ami pedig inkább Androidos érdeklődésre tarthat számot: a QuickOffice-t.

Egyrészt köszönöm a tegnapi Hírhétfő minimál kommentelőinek a híreket, másrészt a QuickOffice felvásárlás engem is megfogott. A Google Docs szerkesztő része meglehetősen suta egy webapp, és Androidon sem a legjobbak közé tartozik. Ahogy egy spekulációkkal is foglalkozó blogon említettem, a QuickOffice felvásárásban komolyabb stratégiát sejtek:

  1. Google Drive (itt van, állat a koncepció)
  2. offline Google Drive (jön a Google I/O-n)
  3. egy minőségi mobil office suite beszerzése a mostani csetlő-botló Google Docs helyett-tetejébe (QuickOfficea Google felvásárolta)
  4. …integráció…
  5. Profit: Microsoft, és a többiek elfenekelése egy cloud alapú, szuper használhatóságú office megoldással, ami offline storage-dzsel, Android és ChromeOS támogatással is rendelkezik.

Meglátjuk!

2012.06.05.

+