MojAndroid
(x) hirdetés

Ismerkedjetek meg Julival, aki azon hölgyek egyike, akik gondoskodnak a Magyar Android Portál utánpótlásáról. :)

Szalai Juli vagyok, belsőépítész, megszállott alkotóember, hamarosan kétkislányos anyuka. Budapesten élek, otthon vagyok és még egy darabig leszek is a gyerekekkel és egyáltalán nem unatkozom. Az utóbbi iokdőben a legtöbbet a saját kis projektemmel, a Lakásműhellyel foglalkozom, szeretnék a kreatív alkotómunkát hobbi és profi szinten űző emberek számára egy aktív és hasznos tudásbázissal rendelkező közösséget kialakítani, ezért az AndroidPortál oldal az okostelefonok világán túl, mint közösségi tér is érdekel.

readya: Milyen készüléket használsz és milyet szeretnél használni?
Juli:
A mostani telefonom egy Samsung Nexus S. Ez a második androidos telefonon, az elsővel nagyon csúnyán pórul jártam, csoda, hogy nem vette el örökre a kedvemet a nyomkodástól. Heavy duty felhasználó vagyok (kisgyerek, tejbegríz, homok stb.) és ez, a vélhetően azért nem 8 fele figyelő anyukáknak tervezett készülék eddig nagyon jól bírja a strapát. Lecserélni nem szeretném semmire egyelőre, frissíteni is utálok bármit rajta, mert mindig belefutok a félresikerült újításokba. Még nem értem el a telefon és a funkciók “végére”, szerintem nem is nagyon fogok. Az egyetlen apróság, amit nem szeretek a telefonban a mérete, pont annyival nagyobb a tenyeremnél, hogy egy kézzel nem érem át rendesen és nem érem el a képernyő tetejét.

readya: Mikor és hogyan ismerkedtél meg az Androiddal?
Juli:
Ha az ember gyerekei apja AndroidPortál alapító (Lipilee), akkor elég nehéz nem találkozni az Androiddal. Az első találkozás ettől függetlenül nagyon bénára sikerült, hosszú hónapokig hordtam a T-mobile Pulse-omat a szervízbe míg végül feladtam, és szégyen szemre gyerekjáték lett belőle, egyszerűen levélnehezékként is használhatatlan volt. A Samsunggal szerencsére semmi baj nincsen.

readya: Van valami kedves történeted Androiddal kapcsolatban?
Juli:
Sok kis apró, megnevettető dolog történik az anya-gyerek-telefon háromszögben, de konkrét sztori most nem jut eszembe. Az biztos viszont, hogy Adél a legfiatalabb okostelefon workshop látogató – azt nem tudom eldönteni, hogy büszke lehet-e ezért magára vagy inkább sajnálni kell érte :)

readya: Mik a kedvenc Android alkalmazásaid és mi az amit nem találsz a Marketen, de örülnél neki?
Juli:
Legújabb kedvencem a Photogrid, amivel egyszerű és látványos ízelítő kollázsokat tudok készíteni a saját munkáimról. Újabban a gAnalytics-ot is napi szinten használom, szeretem nézegetni az oldalam statisztikáit. Használom a WordPress alkalmazását a bejegyzésekhez, de itt azért hiányolom a jól használható admin felületet amit így jobb híján böngészőn keresztül használok, de az nem az igazi. Nem tudok olyan alkalmazásról, ami például az én területemmel foglalkozna. Szívesen fejlesztenék/fejlesztetnék a Lakásműhelyhez és a készülő közösségi oldalhoz egyet, akár nemzetközit is, sok ötletem lenne. Majd ha kapok ajándékba +2-3 órát valahonnan, akkor lehet, hogy belevágok.

readya: Munkád/hétköznapjaid során ki tudod használni az Android nyújtotta előnyöket?
Juli:
Nagyon. Már szinte csak a telefonommal fényképezek, a leírások, bejegyzések megírásához nagyon gyors és egyszerű segédeszköz. Reménytelen telefon-függő vagyok, a legtöbbet a telefonomon keresztül levelezek. Használom jegyzetelésre, bevásárlólista készítésére, banki ügyintézésre, parkoláshoz, gyerekszórakoztatásra és receptolvasásra is.

readya: Mit kérdeznél egy Android blog írójától? Mit vársz egy Android blogtól?
Juli:
Ami bennfentesként se fér soha a fejembe, hogy hogyan lehet lépést tartani a rengeteg új készülékkel és alkalmazással? Pláne úgy, hogy az ember nem csak magának gyűjti az információt hanem rendszerezi is az olvasók számára. Minden tiszteletem a tiétek ezért! Pont ezt is várom el egy tematikus oldaltól, hogy olyan átfogó képet kapjak az engem érdeklő újdonságokról, amik összegyűjtésére saját erőből nem lennék képes.
readya: Nehezen, de szerintem erről Lipilee is tudna mesélni. :) Leginkább annak köszönhetjük a naprakész információkat, hogy elég sok forrásra “be vagyunk csatornázva”. A lényeges dolgok kiemelésének képessége pedig azt hiszem, egy idő után magától kialakul. Legalábbis szeretjük azt gondolni, hogy sikerrel vesszük az akadályt, csak valamivel több szabadidőre lenne szükségünk ahhoz, hogy át is tudjunk adni mindent. :)

Hölgyeim, kalandra fel! Ha van kedvetek válaszolni pár kérdésre és nem bánjátok, ha megjelenik az oldalon, írjatok a blog címére (holgyek (@) androidportal.hu), kommentben vagy akár a Facebook oldalunkon. Csak két feltételünk van: Android készüléket használjatok és válaszoljatok a kérdésekre. :)

2012.05.14.

+