MojAndroid
(x) hirdetés

Miután a Twitteren felmerült a kérdés, gondoltam nem csak ott válaszolok, hanem megoszom másokkal is.

Az elején leszögezem, hogy elvileg fájdalommentes a beavatkozás, de garanciavesztéssel járhat, s felelőséget sem én, sem pedig a Magyar Android Portál nem vállal. Így mindenbe, amibe belefogtok saját felelőségetekre teszitek.

Miért éri meg a Xoomot rootolni?

Akinek itthon Xoomja van, annak nagy valószínűséggel európai Xoomja van, azaz MZ601-es verzió, amire még nincs, s még egy darabig nem is lesz ICS. A Honeycomb és az Ice Cream Sandwitch között pedig ég és föld a különbség.

Tehát ha valaki felteszi a 4.0-át a tabletjére, az egy teljesen új tabletet fog kapni a művelet után.

Nézzük lépésről lépésre a teendőket!

0) Szerezd be a megfelelő meghajtókat, ha Windowst használsz! http://www.motorola.com/Support/US-EN/Support-Homepage/Software_and_Drivers/USB-and-PC-Charging-Drivers

1) Szerezz be egy működő Fastboot-ot. Ezt legegyszerűbben az SDK telepítésével lehet megoldani: http://developer.android.com/sdk/index.html

2) Ments le mindent a tabletről, mert a következő lépésekben mindent törölni fogsz!!!

3) Indítsd újra a Xoomot fastboot módba! (adb reboot-bootloader paranccsal, ha van fent adb, ha nincsen, akkor kikapcs, aztán bekapcs, s amint megjelent a piros Motorola logo, nyomd meg a hangerő-fel gombot.)

4) Most jön a bűvészség. Először ki kell nyintni, unlockolni a bootloadert. Ekkor törölsz mindent. Mindent. Képeket, zenéket, stb. Ehhez a következő parancsot add ki:

fastboot oem unlock

Ez a nagy titok, ezután teljes uralmad alatt a Xoom. Ez visszaállítható. Ha esetleg mégis megpróbálnád eladni garanciális szervíznek a Xoomot hardver hiba esetén:

fastboot oem lock

5) Mivel a bootloader szabad, így mehet fel az általad kedvelt Recovery (pl.: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1074979):

fastboot flash recovery [a_letöltött_recoveryimg]

5b) Boot Recoverybe: Bekapcs után piros Motorola logo, ezután nyomd meg a hangerő-le gombot, majd miután megjelent az Android Recovery felirat, hangerő fel. Eztán Tied a világ.

6) Most válassz Magadnak 4.0-ás romot! Nekem a legjobban a TeamEOS csapat romja jött be. Nekik van külön everest/601 romjuk, ezt érdemes használni: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1459641

6b) Mivel ezek a romok AOSP alapúak, így szükség lesz GApps csomagra is.

Ennyi röviden. Innentől szabadság, s boldogság. Nekem a TeamEOS félme nightlyk vannak a tableten, néha belefutok apróbb hibákba, de egyik se volt még olyan, hogy a napi használatot hátráltatták volna.

Bár a címben rootolás szerepelt, itt nem rootoltuk a tabletet. De ha valaki csak annyit szeretne tenni, akkor most feltehet fastboot segítségével, vagy a recoveryből egy superuser binaryt, aminek hatására rootolt tabletje lesz. Megjegyezném persze, hogy a custom romok 99.9%-a eleve rootolt, így ezeken rendelkezni fogsz teljes rendszergazdai joggal.

A fenti kép a droid life oldalról származik.

2012.04.24.

+