MojAndroid

 

Sokat gondolkodtam azon, mi is hiányzik a magyar Androiddal foglalkozó honlapokból. Rá kellett jönnöm, nő létemre szinte soha nem olvastam női cikkíró gondolatait, pedig örültem volna neki, ha láthatom, nem csak engem érdekel ez a téma. Márpedig egészen biztos vagyok abban, hogy ezzel nem vagyok egyedül. Most belevágok és szeretném folytatni is, ha úgy alakul.

Régóta olvasom az oldalt, és nagyon kedves kezdeményezésnek tartom a “Hölgyek és az Android” sorozatot illetve, hogy a SmartEast megalakulásának köszönhetően megismerhettük Ancsát is, aki figyelemfelkeltő megjelenésével számol be rendszeresen a friss hírekről. Hadd szögezzem le semmi problémám nincs azzal, hogy egy hölgy megjelenésével próbálják a figyelmet felkelteni, hiszen feltételezhető, hogy a célközönség nagyrészt férfiakból áll, akik szívesebben nézik és hallgatják egy hölgy előadását.  Azonban abban is egészen biztos vagyok, hogy neki is lenne saját véleménye a témáról.

Megmondom őszintén, még nem igazán találkoztam olyan nővel személyesen, aki hasonló érdeklődést mutatna a droidok iránt, mint én amit legfőképp azért is sajnálok, mert női iPhone felhasználót viszont igen sokat ismerek, talán túl sokat is. De miért van ez így?

Talán van, aki látta és emlékszik arra a reklámra, amivel az eredeti Droidot mint a „nagy és erőteljes robotot” reklámozták, ahol az iPhone a „csinos hercegnő” szerepét töltötte be. Frank Meehan az INQ első embere pedig úgy vélekedett a nők és az Android kapcsolatáról, hogy a nők nem választanak Android platformot. Szerinte a nők inkább iPhonet vagy BlackBerryt használnak, mert nem tudnak érzelmileg kötődni a zöld robothoz, és ez túl bonyolult nekik. Úgy gondolom, ez csak a rossz marketingnek köszönhető, mert úgy érezhetjük, hogy az Android platform és alkalmazások inkább a férfiakat célozzák meg, és ezzel keltik az első benyomást is, ami így arra adhat okot, hogy a potenciális női vásárlók átpártoljanak. 

Mire is használja egy nő az okostelefonját?

A legfontosabb, hogy folyamatosan kapcsolatban lehessünk a világgal, és mindig frissen informáltak legyünk. Az alkalmazások segítségünkre legyenek a mindennapokban, tudjunk bevásárló listát írni, tudjuk milyen idő van kint, és mikor hova kell mennünk.

Azt kell hogy mondjam, az Android pontosan megfelel ezekre a célokra. Két éve vettem meg az első droidom, és senki nem magyarázott el semmit, egyszerűen a kezembe vettem és használtam. Jó érzés volt mindenre magamtól rájönni, és nem kellett egy férfi sem hozzá, hogy el tudjak küldeni egy e-mailt, vagy beállítsam a csengőhangom. Miért ne választhatnánk a kis zöld robotot? Hisz lehetünk mind „csinos nők” anélkül hogy „buta hercegnőnek” tartsanak, akik csak azt tudják kezelni, amit eléjük tesznek.

Share to TwitterShare to Google PlusShare to LinkedInShare to EmailShare to Print
2012. 04. 08.
 • Drusantia

  Ez így van, az én menyasszonyomnak is droidja van (sőt, igazából fejlesztő, játékokat ír droidra), és nagyon jól boldogul vele.
  Szerintem a marketing hibáin kívül még azért választják általában a lányok az iPhone-t (vagy blackberryt(?)), mert az inkább divattermék, és a lányok (főleg a fiatalok) úgymond követik a divatot.
  Értem ezt a buta hercegnőcskékre, mert akiknek a funkcionalitás számít, az, hogy mit tud csinálni a telfonnal (azon kívül, hogy a tükörben félig kilógó mellekkel és kacsaszájjal úgy fotózza magát, hogy az almalogó biztosan látszódjon (brr :S)), szóval azoknak a lányoknak akik használni is akarják, nem csak mutogatni, van vagy lesz androidos gépük.
  Miért? Olcsóbb, és ugyanolyan jó (ha nem jobb…) mint az almás, és teljesen logikusan átlátható az egész, user-friendly. Még egy kisgyerek is elboldogul vele (kindle fire reklámképek?), akkor egy értelmes, okos nő mért ne tehetné?

 • Zsaru65

  Hí briella! Maximálisan egyetértek veled/férfi létemre/. Feleségem is droidot használ,kiválóan. Ő is azt szereti, ha maga jön rá dolgokra. Igen,egyetértek, hogy több hölgynek kell a kezébe adni droidos készüléket,mert igy nagyon sok élményhez jutnak. üdv.

 • A szifon használat hipsterségére az Instagram megjelenése világított rá. Szerintem az iPhone-t férfiak és nők is inkább mutogatják, míg a droid használatról nem beszélünk Steve Jobs-i szuperlatívuszokban. Talán azért, mert a Droid és a Google mögött nincs / nem volt egy Steve Jobs jellegű figura.
   
  Olyan cikkek sincsenek, hogy “nem is tudtam hogy éltem eddig, de most az új droid tablet, telefon megváltoztatta az életem, megvilágosultam”, mint amiket pl. Doransky vagy Plastik Józsi ír a Mac termékekről. Bár valószínűleg mindenkinek van az életében egy “AHA” effekt, amikor okostelefont használ valamire, ahogy nekem is megvolt.
   
  Azért én a Geeklányon és a Bit Blog női rovatában igyekszem eleget tenni az általad is megfogalmazott késztetésnek :)

+