MojAndroid
(x) hirdetés

Ma Evelinnel ismerkedhettek meg, aki nélkül ez a sorozat valószínűleg létre sem jött volna. Evelint elég régóta ismerem és sokat ötleteltünk a blogról. Egyszer azt mondtam neki, szeretnék valami csajos tartalmat is csinálni, mert a Facebook statisztikái szerint elég magas a nők között az oldal olvasottsága (amennyire én tudom, a 20% jóval magasabb, mint a hasonló témakörű blogoknál az átlag) és szeretnénk nekik is kedveskedni, de női szerkesztő híján ez nem egyszerű. Ekkor került szóba az interjúsorozat és minél több hölggyel beszéltem, annál jobb ötletnek tűnt.
Evelin egyébként online marketinggel foglalkozik és ha engem kérdeztek, elég profi. :)

readya: Milyen készüléket használsz és milyet szeretnél használni?
Evelin:
Egy Samsung Galaxy S-t és egy Samsung Galaxy Tab 7.0-t használok. Több eszközt teszteltem, mire megtaláltam ezeket… Most egy Galaxy Notera vágyom vagy – ha mobil és tábla kombóban gondolkodom, akkor – szívesen tesztelnék egy NFC-s Nexust és egy Asus Eee Pad Transformert.

readya: Mikor és hogyan ismerkedtél meg az Androiddal?
Evelin:
Szakmai cikkekben, videókban már a kezdetekkor találkoztam vele. 2010-ben a munkahelyemen kaptam egy Androidhoz kapcsolódó feladatot és fontosnak tartottam, hogy első kézből is tapasztalatokat szerezzek, ezért lecseréltem a Nokiámat.
Az első androidos mobilom egy alsó-középkategóriás típus volt és a szerzett tapasztalatok fényében azt kell mondjam, érdemes egy jobb készülékbe beruházni vagy akár részletfizetésre megvenni.

readya: Van valami kedves történeted Androiddal kapcsolatban?
Evelin:
Amikor először hazavittem a tabot a 8 éves unokaöcsém megjegyezte, hogy olyan, mint egy érintőképernyő, csak nagyobb. :) Apukámmal, aki cirka ötven évvel idősebb nála és nem rendszeres számítógép használó rávetették magukat és vissza sem adták, amíg le nem merült. Érdekes volt látni, hogy mennyire magától értetődő a használata.
A kétéves keresztlányom és az ikertesója pedig a Talking Tom Catre gyógyultak rá, olyannyira, hogy egy idő után a jelenlétükben már nem tudtam használni a telefonomat, mert folyamatos volt a hiszti érte. Amikor bátyám ugyanilyen mobilt vett, el kellett magyaráznia a gyerekeinek, hogy bár az ő mobilja ugyanúgy néz ki, nem ezen lakik a cica, hanem az enyémen. (a szerk: ügyes :) )

readya: Mik a kedvenc Android alkalmazásaid és mi az amit nem találsz a Marketen, de örülnél neki?
Evelin:
Napi 2-2,5 órát tömegközlekedem és próbálom ezt az időt hasznosan eltölteni, így zömében a produktivitást segítő, illetve üzleti vonatkozású appokat használok (pl: Evernote, Remember the milk, Mindjet, gAnalytics, Google Reader, LinkedIn, email stb.).
A Marketnek/Playnek szerintem a kereshetőség és ajánlások terén van hová fejlődnie. Rengeteg app van már, de szerintem nehéz megtalálni a megfelelőt. Mostanában nyelvtanuláshoz és saját pénzügyek menedzseléséhez keresek, tesztelek appokat.

readya: Munkád során ki tudod használni az Android nyújtotta előnyöket?
Evelin:
Abszolút. Szinte mindent el tudok intézni út közben, a távolból is. Szeretem, hogy nem kell mindenhova a nehéz laptopot cipelnem.

readya: Mit vársz egy Android blogtól?
Evelin:
Ahogy egyre többeknek van okostelefonja, úgy egyre inkább kérdés a “hogyan használjam (jól) a mobilomat?” a “milyet vegyek?” helyett. A mobilos biztonsággal kapcsolatos cikk például ebbe a témakörbe tartozik. Jó cikk volt, hiánypótló. Írjatok több ilyet! :)
readya: Köszi, rajta vagyunk. :) Olyan ütemben bővül/fejlődik a platform, hogy a magánélet és a munka mellett nehéz az újdonságokon túl, az összefoglaló cikkek írására is időt szakítani. Arról nem is beszélve, hogy a fejlődés miatt folyamatosan el is avul egy-egy információ. A biztonságról talán 2 hete írtam, de mióta felraktam az ICS-t a telefonomra, már ki is kellene egészítenem azzal, hogy ICS alatt menüből, magunknak is titkosíthatjuk a fájlrendszert. :)

Hölgyeim, kalandra fel! Ha van kedvetek válaszolni pár kérdésre és nem bánjátok, ha megjelenik az oldalon, írjatok a blog címére (holgyek (@) androidportal.hu), kommentben vagy akár a Facebook oldalunkon. Csak két feltételünk van: Android készüléket használjatok és válaszoljatok a kérdésekre. :)

(x) hirdetés
2012.03.26.

Ezeket már olvastad?

+