MojAndroid
(x) hirdetés

Julcsi úgy érezte, ha már szóba került a rovat esetleges megszűnése félredobja, hogy utál szerepelni és jelentkezett a nálunk. Ráadásul feltette a kérdést, amit eddig még senki. :)

Eredetileg balatoni vagyok, de most már lassan 6 éve Budapesten élek. Bankban dolgozom, ahol főleg honlap és intranet szerkesztéssel foglalkozom. Hétvégéimet ha tehetem Balatonon töltöm, illetve szívesen járok koncertekre :) A főiskolát csak nemrég fejeztem be, közgazdász-logisztikusként végeztem (levelezőn, munka mellett). És mindig is utáltam az ilyen bemutatkozó részeket ;)


readya: Milyen készüléket használsz és milyet szeretnél használni?
Julcsi:
Samsung Galaxy Ace telefonom van, most már közel fél éve. Azon kívül, hogy sajnos néha lefagy a telefon, nincs vele nagyobb probléma. Ár / érték arányban úgy gondolom ez a legjobb telefon, amit most vehettem. Nem gondolkodtam még azon, hogy milyen telefonom lesz ezután. Talán S II.

readya: Mikor és hogyan ismerkedtél meg az Androiddal?
Julcsi:
Már régóta hallottam az okostelefonokról, de sosem gondoltam úgy, hogy számomra hasznos lehetne. Amíg egy kedves kolléganőm nem vett egyet, ő Andi, akivel már volt itt interjú :) Ha teljesen őszinte akarok lenni, engem legelőször a Zombibooth alkalmazás fogott meg :) De természetesen nem csak ez, hanem a többi alkalmazás láttán is úgy gondoltam, hogy most már eljött az ideje, hogy én is beszerezzek egyet.

readya: Van valami kedves történeted Androiddal kapcsolatban?
Julcsi:
Több is van :) Ezeket mind nem sorolnám fel, de a SVOX nevű alkalmazás, amely bár csak egy hónapig ingyenes, de sok vicces pillanatot okozott már nekünk :) (felolvassa egy Mariska nevű „gép” a szöveget, amit beírunk). Vagy persze a Zombiebooth, amelyet azóta sem tudok megunni :)

readya: Mik a kedvenc Android alkalmazásaid és mi az amit nem találsz a Marketen, de örülnél neki?
Julcsi:
Amit napi szinten használok: A gtalk, Facebook, Foursquare, Gmail, messenger. De muszáj itt is kiemelnem a Zombiebooth-t :) Vagy az elmaradhatatlan Angry Birds-t. Hasznos még szerintem a Cirka alkalmazás, mindig meg tudom nézni, hogy aznap hol lesz koncert :)
Menetrend droid a balatonra utazáskor jön jól mindig. Vicces szerintem a Scare Your Friends alkalmazás is, bár még mindegyik ismerősömet nem sikerült megijesztenem vele, remélem most ezt nem olvassák ;) A fotós alkalmazások is nagyon jók, mint pl: HDR Camera, Pixlr, Cartoon Camera.
Amit hiányolok, az egy igazán jó fitness alkalmazás, ami lehetőleg magyar :) Illetve van egy alkalmazás windows phone-on; face swap, ennek az android megfelelőjét még nem találtam meg (van ugyan egy face blender nevű, de az meg sem közelíti).

readya: Munkád/hétköznapjaid során ki tudod használni az Android nyújtotta előnyöket?
Julcsi:
Munkám során annyiban, hogy az e-mailemet látom, így azt is, ha sürgős dolog akad. Hétköznapokban viszont mindenféleképpen, mint ahogy az előző kérdésnél részleteztem is. Amíg nem ismertem, nagyon jól elvoltam okostelefon nélkül is, de most már nehéz elképzelni, hogy ne legyek éjjel-nappal online :)

readya: Mit kérdeznél egy Android blog írójától?
Julcsi:
Még sosem gondolkoztál el azon, hogy ne androidos telefonod legyen? De őszintén :)
readya: Őszintén szólva, többször is gondolkodtam azon, hogy beszerzek egy iPhone-t. Főleg olyankor, amikor éppen a hócipőm tele volt egy problémával. A felület gördülékenysége mindig is tetszett, de mióta SGS II-őm van, egyáltalán nem jutott eszembe. Más platform szóba sem jöhet. A zárt rendszerek közül egyedül az iOS-t tartom valamire.

Hölgyeim, kalandra fel! Ha van kedvetek válaszolni pár kérdésre és nem bánjátok, ha megjelenik az oldalon, írjatok a blog címére (holgyek (@) androidportal.hu), kommentben vagy akár a Facebook oldalunkon. Csak két feltételünk van: Android készüléket használjatok és válaszoljatok a kérdésekre. :)

2012.03.19.

+