MojAndroid
(x) hirdetés

A Google bejelentette a Chrome for Androidot.

A blogbejegyzésben rögtön a következő video jön velünk szembe:

[video:http://www.youtube.com/watch?v=lVjw7n_U37A]

Aztán továbbolvasva egyből azzal szembesülünk, hogy mindenki kipróbálhatja, de mi nem vagyunk a listán sajnos.

A telepítéshez egyébként mindamellett, hogy az fent linkelt országok (United States, Canada, United Kingdom, France, Germany, Spain, Australia, Japan, Korea, Mexico, Argentina, Brazil) egyikéhez kell tartoznunk, még minimálisan 4.0-ás Androidnak kell az eszközön futnia. Ez nálam adott mindkét eszközön, így kicsit dühöngtem, majd rájöttem, hogy van egy angol O2 SIM kártyám, nosza betettem a Xoomba.

A webes Marketen máris barátságosabban tekintettek a Motorola “öregedő” zászlóshajójára:

A telepítés után tulajdonképpen a standard asztali Chrome köszönt vissza. Gyors, gyorsabb, mint a gyári böngésző. Kicsit szebb is, vagy megkockáztatom, hogy megszokottabb. A szinkronizálás a deszktop böngészővel tényleg tökéletesen megy.
Egyelőre beta szoftverről beszélünk, de nagyon gyorsan megjelent az értékeléseknél az általam is kifogásolt desktop verzió hiánya, illetve az engem kevésbé zavaró Flash támogatás nélkülözése.

Röviden ennyi, később még tervezek írni az alkalmazásról. Részemről 5 csillag, ha lesz Desktop site, mert egyre kevésbé szeretem a mobilra optimalizált oldalakat. Screenshotok csatolva, ha valakinek nem volt még szerencséje kipróbálni.

Frissítés: Flash nem is lesz Chrome for Androidra. Részletesen az Adobe blogbejegyzésében: http://blogs.adobe.com/flashplayer/2012/02/flash-chrome-for-android-beta.html?PID=4003003 (ez egyébként nem zavar.)

2012.02.07.

Ezeket már olvastad?

+