MojAndroid
(x) hirdetés

Ezt a bejegyzést is az usb tether alkalmazás segítségével írom. Ne rohanjunk azonban ennyire előre. 2.2 óta, illetve sokak már 1.6 óta (ekkor még rootolni kellett azért) használhatjuk a wireless tether, vagyis a vezeték nélküli internetmegosztást a telefonunkról a laptopra, számítógépre.

Minek akkor usb, vagyis vezetékes tethering alkalmazás? Külön alkalmazást telepíteni, ráadásul nem csak a telefonra, de még a számítógépre is? Ráadásul windowson még a drivereket is fel kell telepíteni.

Mik az előnyei a dolognak?

1) Gyors (nem kell a wifi sebességének a korlátaival, szakadozással, egyebekkel szívni)
2) Biztonságos (nem kell azon aggódni, hogy melyik kedves utitárs a vonaton, kávézóban szerzi meg a hozzáférést a drága mobilinternetünkhöz)

Ha a fenti két szempont meggyőzött, akkor nincs más hátra, mint telepíteni az alkalmazást, aminek szerzője Koushik Dutta, akinek nevével szerintem mindenki találkozott már, aki telepített már Rom Managert a telefonjára.

A Clockworkmod Tether alkalmazást el kell indítani a telefonon, és a számítógépen is (van külön mac, linux, win alkalmazás). Ezután a számítógépünk része a világhálónak, s kedvünkre böngészhetünk. Ennyi. Kikapcs a gépen, majd a telefonon is, s az USB kábelt se felejtsétek el elcsomagolni! :)

Képet csatoltam a Mac verzióról, s a telefonról is.

2012.01.09.

+