MojAndroid
(x) hirdetés

Ma Vonzó Verával ismerkedhettek meg, aki a profilok.tw szerkesztője

Arra gondoltam, beszélgetek egyet azokkal, akikkel egész nap beszélgetek.

Verát @mutrinka ajánlotta figyelmembe, azzal az útravalóval, hogy nagyon jó a humora, és nagyon finoman és diszkréten tud oltani is, ha arról van szó. Vera megtalálható twitteren, blogol és még lájkolható Facebook oldallal is rendelkezik. Önmagát pedig így mutatja be:

A napom jelentős részében biztatom a hozzám forduló embereket, segítek nekik olyan gondolatokat találni, amikkel ki tudnak mászni a slamasztikából. Amúgy írok meg szerkesztek mindenfélét, nyelviskolába járok, gyerekeket nevelek.


readya: Milyen készüléket használsz és milyet szeretnél használni?
Vonzó Vera:
HTC Desire-t. Kiválasztását nem előzték meg álmatlan éjszakák, Angliában előfizetéssel ingyen elvihető volt. Gyors ismerkedést követően a viszonyunk igencsak bensőséges lett, lényegesen többet simogatom, mint a férjemet. Telefonálásra és sms küldésre egyáltalán nem használom, mindenki, akivel kapcsolatban vagyok, online utakat preferál a kommunikációban. Jövőre élni fogok a szerződés adta lehetőséggel, és le fogom cserélni valami újra, de még fogalmam sincs, hogy milyenre. Jobb fotóminőségre vágyom, talán ez lesz a döntő szempont.

readya: Mikor és hogyan ismerkedtél meg az Androiddal?
Vonzó Vera:
Elméletben biztosan a Twitteren, valami iPhone vs. Android meccsen, gyakorlatban a saját készülékemen.

readya: Van valami kedves történeted Androiddal kapcsolatban?
Vonzó Vera:
Mindig komoly ámulatot vált ki az emberekből, ha egy várakozós szituációban a türelmetlen vagy éppen hisztiző babájuk/kisgyerekük kezébe nyomom a telefonomat egy nekik készült csilingelő, színezhető játékkal. Teljesen biztonságos, négy ponton záródó alkalmazások ezek (kedvencem a Toddler Lock és a Kids Shape Puzzle Lite), amikkel bármeddig elvannak úgy, hogy még véletlenül sem tudnak más felületen bajt csinálni. Na jó, a szájukba veszik meg földhöz vágják, de tényleg csak ennyi :)

readya: Mik a kedvenc Android alkalmazásaid és mi az amit nem találsz a Marketen, de örülnél neki?
Vonzó Vera:
Nem vagyok nagy appostol, de ha valamit hiányolnék, azonnal lefejlesztetném :) Csak azok érdekelnek, amik szórakoztatnak vagy valóban gyors és praktikus megoldást kínálnak. Annak nem látom értelmét, amikor tele a konyha robotgépekkel, amiket darabjaira szedve kell elmosogatni, pedig a feladathoz egy kés is éppen elegendő lett volna. Azért ez egy nagyon mesterségesen kreált piac, a valós igények messze nem ekkorák.

readya: Munkád/hétköznapjaid során ki tudod használni az Android nyújtotta előnyöket?
Vonzó Vera:
Mást se teszek :) A szótárak a kis android tolmácsokkal teljes műszakban dolgoznak, a környezetemben lévő sokféle nemzetiségű ember miatt állandóan váltogatva benne a nyelveket. Nálam a Twitter lassan felcserélhető a levegő szóval, így a hozzá kapcsolódó kliensek tesztelgetése eltartott egy darabig. A TweetCaster vált be, elsősorban azért, mert egyetlen mozdulattal tudok oda-vissza mászkálni a magyar és az angol fiókom között. Ugyancsak több accounttal megy rajta a Gmail, folyamatosan levelezek meg ügyintézek, akármerre is járjak éppen, meg persze netezek Opera Minivel.

readya: Mit kérdeznél egy Android blog írójától?
Vonzó Vera:
Ugye, ezt a rovatot valójában csak csajozásra használod? :)
readya: Nyilván :) De komolyra fordítva a szót, nagyon sok hölgy ismerősöm használ Androidot. Márpedig a blogger srác ért hozzá, tehát ilyen és olyan appot szeretnék, melyik a jó kérdés sokszor felmerült. Én viszont nem tudok ajánlani jó alkalmazásokat, mivel nem igen van szükségem pl. menzesz naptárra. Gondoltam ha megkérdezzük a hölgyeket, az érdekes lehet az olvasók számára is. Ezen kívül teljesen más módon látjátok a világot és veletek igazán kerek, még az Android is.

Hölgyeim, kalandra fel! Ha van kedvetek válaszolni pár kérdésre és nem bánjátok, ha megjelenik az oldalon, írjatok a blog címére (holgyek (@) androidportal.hu), kommentben vagy akár a Facebook oldalunkon. Csak két feltételünk van: Android készüléket használjatok és válaszoljatok a kérdésekre. :)

(x) hirdetés
2011.11.21.

Ezeket már olvastad?

+