MojAndroid
(x) hirdetés

Október 27-e nagy nap volt a Samsung, s a Samsung, illetve az Android európai rajongóinak az életében. Londonban este bemutatták a Galaxy Note és a Galaxy Nexus telefonokat. De ne rohanjunk előre!

Battersea Power Station, London, Egyesült Királyság. Itt került sor a nagy eseményre. Magyarországról kis csapat érkezett az eseményre, én különc módon Anglián belül átvonatoztam csak a helyszínre. Amikor már közel jártam e helyszínhez, akkor kis táblák mutatták az utat, hogy merre keressem az eseményt. Amikor odaértem, már szállingóztak a szállodákból a buszok, s hozták a helyszínre az újságírókat szerte Európából.

18:30-ra meghirdetett esemény kisebb csúszással, de elkezdődött. Az első ember a színpadon J.K.Shin volt, a Samsung vezetője, bemutatta a Note-ot, s a végén pedig azt mondta, hogy “there is one more product”. A Galaxy Nexusról beszélt. Be kell, hogy valljam, nekem ez volt az este fénypontja, s amikor később kézbe vehettem.

Shin után Andrew Coughlin mutatta be a Galaxy Note telefont (mindig kicsit elgondolkozom, amikor a Note-ot telefonnak titulálom), különös figyelmet szentelve az S Pennek, a Galaxy Note tollának, ami nyomásérzékeny, s az írás, s rajzolás olyan vele, mint az “igazi” tollal. Ezt bemutatandó, Liam Brazier ült egy Note elé, s elkezdett rajzolni. A demo elég meggyőző volt, mert mintegy tíz perc alatt gyönyörűen lerajzolta a Battersea Power Stationt.

Az elkészült rajz után Ahmed Guetari tartott rövid előadást arról, hogy a Galaxy Note az első készülék a világon, amelyik juniper biztonsági szolgáltatásait fogja használni. Újabb jele annak, hogy a Samsung erősen nyit az Enterprise világ felé.

A Juniper után újra információk a Galaxy Note-ról, ahol elhangzik, s megerősítést nyer, hogy mennyire épít a Samsung Európára, a Galaxy Note World Tour első állomása London, s csak ezután következnek a világ többi részei, illetve megjelentek a színpadon a megjelenési dátumok:

[video:http://www.youtube.com/watch?v=TeGNv-TmHXE]

És következett az, amit már nagyon vártam, a Galaxy Nexus promója. Andrew mutatta be az új Google telefont is a színpadon. Magáról az eszközről sokat olvashattatok már itt, így nem térnék ki részletekre ezzel kapcsolatban. Megtudtuk, hogy november 17-én kerül kereskedelmi forgalomba az eszköz, s nálunk a Telenor kínálatában jelenik majd meg először.

Az esemény végeztével mindenki mehetett megnézni, megtapogatni, kipróbálni a bemutatott eszközöket. Hatalmas tömeg volt, s tolongás, de azért egy picit sikerült kézbe kaparintani a Galaxy Nexust. A Galaxy Note már járt a kezünkben a Telenor Android Workshopján, így azért itt nem álltam külön sorba.

A Galaxy Note remek eszköz, bár annak nem én vagyok a célközönsége. Nexus S felhasználóként leginkább az érdekelt, hogy a 4.6-os hatalmas kijelző mennyire hatalmas a valóságban, átérem-e egy hüvelykujjal a kijelzőt, milyen az ICS/4.0, s váltanék-e Nexus S-ről Galaxy Nexusra. Természetesen árfüggő a történet, de miután kézbevettem, azt kell, hogy mondjam, sikerült a Google-nek és a Samsungnak újra kiváló telefont gyártaniuk. A galériában képek a két telefonról egymás mellett.

Köszönjük a Samsungnak, hogy ott lehettünk az eseményen.

A folytatásban pedig a Samsung mai sajtóközleménye a Galaxy Note-ról:

Budapest, 2011. október 28. – A Samsung a mai napon hazánkban is bemutatta a GALAXY Note-ot, a világ legnagyobb Super AMOLED kijelzővel érkező okostelefonját, amellyel a gyártó új kategóriát kíván teremteni az érintőkijelzős okos készülékek világában. A táblagépek nagyobb méretű képernyőjét az okostelefonok hordozhatóságával egyesítő eszköz hivatalosan 2011. november 8-tól lesz kapható a Telenor kínálatában.

A GALAXY Note fejlesztését megelőzően, 2011 tavaszán a Samsung 12 000 felhasználó bevonásával nagyszabású kutatást végzett 9 országban a felhasználói szokásokról, hogy feltárja, milyen igényeik vannak a felhasználóknak a különféle hordozható elektronikus eszközökkel szemben. A felmérés eredményei azt mutatták, hogy a válaszadók átlagosan 2,7 db különféle hordozható készüléket (pl. laptopot, okostelefont, MP3 lejátszót vagy táblagépet), illetve sok esetben még határidőnaplót is cipelnek magukkal nap mint nap. Ez lebegett a Samsung fejlesztőmérnökeinek a szeme előtt, amikor megalkották a Galaxy Note-ot, amely mindeme igényeknek képes megfelelni. Az 5,3 hüvelyk méretű, 1280×800 képpont felbontású kijelzővel érkező készülék egy különleges ceruzával, az úgynevezett S Pen-nel rendelkezik, amely jegyzetelés mellett akár rajzolásra, sőt grafikai munkákra is használható. A fejlett tollalapú beviteli technológia az érintésvezérléssel kombinálva egyedülálló felhasználói élményt nyújt, a felhasználók a pontosabb irányítás előnyeit például a képek és videók szerkesztésénél is élvezhetik, ezen kívül a Samsung mobilkommunikációs szolgáltatásából, a ChatON-ból kézírásos jegyzeteket vagy rajzokat is küldhetnek vele.

A nagyméretű képernyőn a prezentációk, weboldalak, hírcsatornák és az e-könyvek különösebb görgetés és nagyítás nélkül is kényelmesen olvashatók, az alkalmazások pedig akár osztott képernyős üzemmódban is használhatók. A képernyő betekintési szöge ráadásul 180 fok, így akkor is teljesen élethű képet ad, ha többen, oldalról nézik, ami különösen videók megtekintésekor hasznos.

A készülék része az S Planner, egy professzionális napirendtervező eszköz is, amely teljes mértékben kihasználja a hatalmas kijelzőt. Az egyszerűen kezelhető alkalmazással a felhasználók megtervezhetik napjukat, kitűzhetik az elvégzendő feladatokat, így könnyebben megszervezhetik életüket. A GALAXY Note-tal érkezik az S Memo multimédiás alkalmazás is, amelyet a felhasználó által létrehozott tartalmak rögzítésére terveztek. Képek, hangfelvételek, gépelt és kézírásos jegyzetek, valamint rajzok egyaránt készíthetők vele. Az így készült emlékeztetők pedig szabadon szerkeszthetők, illetve megoszthatók másokkal. Az eszközzel egyszerűen, egy lépésben készíthető képernyőmentés, amit ráadásul lementés vagy megosztás előtt az S Pen segítségével jegyzetekkel is el lehet látni.

Az 1,4GHz-es kétmagos processzor a villámgyors és akadozásmentes felhasználói kezelőfelületről gondoskodik, míg az internetelérés sebessége a HSPA+ és LTE-hálózatokkal kompatibilis rádiós egységnek köszönhető. Ezek révén a felhasználók valós időben stream-elhetnek videókat vagy játszhatnak barátaikkal az interneten keresztül.

A Samsung a GALAXY Note nagyvállalati képességeit a Juniper Networks-szel együttműködésben fejlesztette ki. A szükséges előírásoknak és követelményeknek megfelelő Juniper Junos Pulse SSL VPN szolgáltatása biztonságos távoli elérést garantál a vállalati hálózatokhoz, így központi irányítás védelmezheti az ott található adatokat, illetve nyújthat technikai támogatást az egyes eszközök esetében.

„A Samsung Galaxy Note nem csupán a jelenlegi Android kínálat egyik csúcsa, amely akkora felbontású kijelzővel érkezik, ami két évvel ezelőtt még a notebookok körében számított normálisnak. Ez egy olyan intuitíven használható eszköz, amely képes lehet elcsábítani azokat a hagyományőrzőket is az okos eszközök világába, akik eddig a hagyományos határidőnaplóra vagy spirálfüzetre esküdtek” – mondta el a bevezetéskor Kunos Balázs, a Samsung Electronics Magyar Zrt. mobil üzletágának vezetője.

2011.10.28.

+