MojAndroid

Alaptudásnak ugyebár mindenkinek megvan a ma reggeli Samsung videó, “Something BIG is coming!” mottóval, ahol a Samsung végre Nexus Prime-ot villant:

[video:http://www.youtube.com/watch?v=oM9RO-GAKjE]

Nos, a fenti videó érdekes összeesküvés-elméletet triggerelt:

John Millan nevű úriembernek ugyanis feltűnt, hogy a videóban mintha nem csak egy telefon lenne villantva, hanem mintha, talán, esetleg, egy “dummy tablet” is:

2011-10-05nexusprime-550x310.png

Eszerint tehát van a Nexus Prime, mint telefon, és van az “előtét-tablet”, amibe csak be kell pattintani a telefont, és máris kaptunk egy nagyképernyős mobil eszközt: egy tabletet.

A feltevés (mint jóféle konteó) alátámasztható több más ténnyel is:

 • Az Ice Cream Sandwich lesz az az Android verzió, ami egyesíti a tabletre, és a telefonra szánt Androidokat – kézenfekvő lenne egy ilyen eszközt piacra dobni, mint referenciahardver.
 • Ráadásul az ominózus október 11-ei esemény is a “Something BIG” jelszó alatt fut, mi van akkor, ha ez nem csak a hatalmas, 4,65″-es kijelzőre vonatkozik?

Személy szerint kicsi esélyt adok annak, hogy ez igaz legyen, pedig zseniális lenne! Akármi is legyen a Nexus Prime, jövő héten minden kiderül. Az már most egészen biztos, hogy a Nexus Prime nem Nexus “SS”, vagyis akár tabletbe dokkolható, akár nem, az Android közösségnek nem kell pofáraeséstől tartania…

Share to TwitterShare to Google PlusShare to LinkedInShare to EmailShare to Print
2011. 10. 05.
 • p84

  Idén talán a samsung hozza a nagy durranást amit tavaly az alma szálított.

  De azér goggle design és szoftver a samsung meg átvette a foxcon szerepét.

  Kivácsian várom már a M+G eredményeit

 • Gery Greyhound

  A harmadik dolog, ami alátámaszthatja egy tablet+telefon kombó érkezését, hogy a videón végig azt láthatjuk, hogy két dolog párosításából milyen jóságok lesznek.

  Csak azt mondja meg valaki, hogy a “11.10.2011” az 2011. október 11, vagy november 10?! Rühellem ezeket az összevissza dátumformátumokat (főleg a 11.09.10 típusúakat szavatossági időnél, ahol az év, a hónap és a nap is hasonló, így gyakorlatilag kétéves időintervallumban bármi lehet, ami mondjuk májkrém vagy tej esetén nem olyan szerencsés…)

  • lipilee

   október 11, szerencsére. egyébként tök logikus az amerikai dátumformátum szabály: “DD. MM. YYYY., kivéve, amikor MM. DD. YYYY., vagy valami más” :)

  • airmax

   Szerintem a két nagy dolog nem a telefon+tablet, hanem az android+samsung_nexus párosra vonatkozik…
   a nagy teljesítményre mondjuk amit együtt kihoznak… lehet pl négymagos proci + extra nagy képernyő + legújabb (..gyorsabb, szebb okosabb) android.
   Persze csak találgatunk.. :)

+