MojAndroid

Alaptudásnak ugyebár mindenkinek megvan a ma reggeli Samsung videó, “Something BIG is coming!” mottóval, ahol a Samsung végre Nexus Prime-ot villant:

[video:http://www.youtube.com/watch?v=oM9RO-GAKjE]

Nos, a fenti videó érdekes összeesküvés-elméletet triggerelt:

John Millan nevű úriembernek ugyanis feltűnt, hogy a videóban mintha nem csak egy telefon lenne villantva, hanem mintha, talán, esetleg, egy “dummy tablet” is:

2011-10-05nexusprime-550x310.png

Eszerint tehát van a Nexus Prime, mint telefon, és van az “előtét-tablet”, amibe csak be kell pattintani a telefont, és máris kaptunk egy nagyképernyős mobil eszközt: egy tabletet.

A feltevés (mint jóféle konteó) alátámasztható több más ténnyel is:

 • Az Ice Cream Sandwich lesz az az Android verzió, ami egyesíti a tabletre, és a telefonra szánt Androidokat – kézenfekvő lenne egy ilyen eszközt piacra dobni, mint referenciahardver.
 • Ráadásul az ominózus október 11-ei esemény is a “Something BIG” jelszó alatt fut, mi van akkor, ha ez nem csak a hatalmas, 4,65″-es kijelzőre vonatkozik?

Személy szerint kicsi esélyt adok annak, hogy ez igaz legyen, pedig zseniális lenne! Akármi is legyen a Nexus Prime, jövő héten minden kiderül. Az már most egészen biztos, hogy a Nexus Prime nem Nexus “SS”, vagyis akár tabletbe dokkolható, akár nem, az Android közösségnek nem kell pofáraeséstől tartania…

2011.10.05.
 • p84

  Idén talán a samsung hozza a nagy durranást amit tavaly az alma szálított.

  De azér goggle design és szoftver a samsung meg átvette a foxcon szerepét.

  Kivácsian várom már a M+G eredményeit

 • Gery Greyhound

  A harmadik dolog, ami alátámaszthatja egy tablet+telefon kombó érkezését, hogy a videón végig azt láthatjuk, hogy két dolog párosításából milyen jóságok lesznek.

  Csak azt mondja meg valaki, hogy a “11.10.2011” az 2011. október 11, vagy november 10?! Rühellem ezeket az összevissza dátumformátumokat (főleg a 11.09.10 típusúakat szavatossági időnél, ahol az év, a hónap és a nap is hasonló, így gyakorlatilag kétéves időintervallumban bármi lehet, ami mondjuk májkrém vagy tej esetén nem olyan szerencsés…)

  • lipilee

   október 11, szerencsére. egyébként tök logikus az amerikai dátumformátum szabály: “DD. MM. YYYY., kivéve, amikor MM. DD. YYYY., vagy valami más” :)

  • airmax

   Szerintem a két nagy dolog nem a telefon+tablet, hanem az android+samsung_nexus párosra vonatkozik…
   a nagy teljesítményre mondjuk amit együtt kihoznak… lehet pl négymagos proci + extra nagy képernyő + legújabb (..gyorsabb, szebb okosabb) android.
   Persze csak találgatunk.. :)

+