MojAndroid
(x) hirdetés

Miért a Milestone?

A régi telefonom vízbe esett (Motorola V8), ennek az akksi és a hangszóró látta kárát. Mindenképpen új telefont akartam és mindenképpen Motorolát, ugyanis évek óta Motorolám volt csak és elégedett vagyok a márkával.

Amikhez ragaszkodtam a választás során: vékony és egyben masszív telefon; ne csak érintőképernyővel, hanem fizikai billentyűzettel is el legyen látva. A választásom egy Motorola Milestone 1-re esett, körülbelül fél éve vásároltam. Nem bántam meg, jól döntöttem. Pár sorban írok róla.

A külső: mattfekete, a homogén mattfeketeséget csak pár aranyszínű alkatrész “töri meg”. Pont az tetszett meg benne, hogy abszolút nem hivalkodó, üzletemberes, komoly készülék benyomását kelti
(tulajdonképpen az is). A billentyűzetet kicsettintve sem nyeklik a telefon, jól össze lett rakva. Szubjektív véleményem szerint nagyon szép is.  

A fizikai billentyűzet: a legnagyobb okossága, már gyakorlatilag odapillantás nélkül tudok írni rajta bármilyen hosszú szöveget. Mióta feltelepítettem rá az AnySoftKeyboard programot, azóta az ékezeteket is pár mozdulattal elő tudom hívni. Gépelni kényelmes rajta, egy kis megszokás után (először mindig eltrafáltam a kijelző alatti kicsi érintőgombokat). :).  

A képernyő: szép, éles képe van, többször néztem rajta filmeket is. Az ujjlenyomatokat gyűjti rendesen, de ez a V8-nál is megvolt.  Határozottan tetszik a képernyő alatti 4 érintőgomb (vissza, menü, “házikó”, keresés), szerintem nagyon dizájnos megoldás. Ahogy észrevettem, a Motorola mindig tesz bele a cuccaiba valamit, amivel ki tud lógni a sorból. Ezen a terméken ez az egyik ilyen… Az külön unikum, hogy megnyomásukkor kicsit visszarezzen a telefon.

Az akkumulátor: mivel elég sokat használom és a mobilnet is aktív, ezért körülbelül 1,5 napot bír nálam. Amennyiben nem használom a mobilnetet, akkor 2,5 napot húz ki. Sajnos az újabb telefonoktól már nem lehet elvárni az egy hetes üzemidőt.

Használat: Android 2.1-update 1-gyel vettem a készüléket, ezt a napokban frissítettem 2.2-re a Motorola honlapjáról. Úgy vettem észre, hogy az akksit mintha jobban kímélné és az egész rendszer
valahogy “gördülékenyebb és röccenésmentesebb”. A 2.2 hatalmas előnye az APP2SD, ugyanis a Milestone-ban elég kevés a belső tárhely és az hamar megtelik. Továbbá a frissítéssel optimalizálhatták a hálózat elérését is, ugyanis ahol a 2.1-gyel térerőm sem volt, ott a 2.2-vel mobilnetem is van, 3 pálcás térerővel. Több helyen is tapasztaltam ezt, tehát nem véletlenről van szó. :).
Zenét hallgatni és filmet nézni is ideális, ha nincs jobb alternatíva (például éjjeli horgászatnál jó unaloműzés), viszont az effélék hamar lemerítik, tehát autós töltő okvetlenül kell. Kép- és hangminősége kiváló, egyedül az üzemidő a “fekete pont” e téren.
A GPS vevő és a Wifi is tökéletes, hamar talál jelet.

Összefoglalva: szerintem ez egy jó telefon, aki – hozzám hasonlóan – idegenkedik a “csak érintőképernyőtől”, annak egy jó választás lehet.

(x) hirdetés
2011.08.31.

Ezeket már olvastad?

+