MojAndroid
(x) hirdetés

Nagyjából egy hónappal ezelőtt felkerestem a mobilszolgáltatómat, egy szerződésmódosítás miatt. Miközben a kedves asszisztens dolgozott a rendszerben körbenéztem és megláttam a Samsung Galaxy Ace-t! Gondolkodóba estem… 

Mindig is tetszett, mert formája minimalista, letisztult (ájfón4 ) külseje, valamint a kollégámtól kölcsönkérve azt tapasztaltam, hogy elég jól dolgozik benne a 800MHz-es Qualcomm MSM7227 processzor, valamint 512 MB ROM és RAM a 2.2.1-es Androiddal karöltve.

Amit még fontosnak tartok megemlíteni, hogy a felhasználónak 158 MB-ot hagy a Samsung. Ami véleményem szerint elég. Én nem vagyok nagy játékos, csak a legszükségesebb APP-ok vannak fent. Szóval megvettem, de az üzletben nem kapcsoltam be, mert szeretem magam átadni a pillanatnak, amikor az új kedvencet kicsomagolom és megszagolhatom… megfoghatom.

Nincs is annál jobb érzés !! Miután túljutottam a földi örömökön, bekapcsoltam és nem a katarzis jött hanem a felismerés, hogy a kijelző bal oldalán a tetejétől az aljáig pixelhibás a kicsike…

Vissza a boltba. Sajnos akkor nem tudták kicserélni, mert kifogytak, de egy héttel később már volt (addig is magamnál tarthattam a hibásat). Eddig egy T-mobile Pulse-om volt/van, így ahhoz tudom hasonlítani, bár kérdés hogy mennyire szerencsés egy alsókategóriás telefont egy középkategóriáshoz hasonlítani. Mivel a Pulse-om néha már idegesítően lassú volt így egy rossz sztereotípia élt bennem: Android = lassú és akadozó.

De ez a telefon mindent megváltoztatott.

Külső:

A telefonon jobb oldalt a bekapcsolás gomb található és a microSD kártya foglalat. Alul egyedül csak a mikrofon van. A készülék bal oldalán szintén egy gomb árválkodik, ez a hangerőszabályzó.

Felül találhatjuk a 3,5mm-es jack aljzatot és a micro USB aljzatot, amivel nem csak tölthetjük, de kommunikálhatunk is a készülékkel. Az előlapon felül a találjuk a beszélgetésre használható hangszórót valamint egy közelítés érzékelőt, amely kikapcsolja a kijelzőt hívás közben, ha a fülünkhöz tesszük.

Alul három gomb található. A középső gombot megnyomva a főképernyőre jutunk vissza, a bal oldali „rejtett” gomb – amely érintésre jön működésbe – hozza elő a menüt (ha az aktuális menüpontban van olyan), a jobb oldali szintén „rejtett” gomb pedig a vissza. Ami nekem nagyon tetszett az a hátlap.

Az anyaga gumis műanyag. Szerintem ezt nagyon jól eltalálták a Samsung mérnökei, mert jó kézben tartani és nem izzad (annyira) az kezünkben. Itt van még az 5Mp-es kamera, amely közepes minőségű képeket készít. Természetesen nem veszi fel a versenyt egy digitális fényképező géppel, de azért élvezhetőek az általa készített képek.

Amit fontos még megemlíteni, hogy a kamera alatt található egy vaku! 1-2 méteres távolságban még használható is, én azt tapasztaltam. A videó QVGA felbontásban üzemel, ám ez 640×480-felbontású lesz, miután frissítettük a rendszerünk a 2.3.3-as Gingerbread-re.

Sokan kritizálhatják, hogy tiszta műanyag a kicsike, de ez azt is magával hozza hogy nem olyan nehéz mint egy „iphone”. Nekem személy szerint tetszik.

Belső:

A kijelzőn alul folyamatosan látható egy sáv, ahová ikonokat pakolhatunk be. Alapértelmezetten a hívás, a telefonkönyv, az üzenetek és a menü található. Mivel nekem ez az első Samsung okostelefonom, így ez nekem újdonság, de meg kell hogy mondjam, tetszik!

A telefont már jó ideje használom, igazából rosszat nem tudok elmondani róla. Sebessége megfelelő, bár a galéria betöltésekor néha akad, illetve egy érdekes dolgot csinál: mikor a galériát megnyitom, nem tölti be a mappákat és a képeket sem, csak a galériához hozzárendelt hátteret. Ekkor kilépek majd vissza és minden a helyén van (ezt a kis hibát a 2.3.3-as Gingerbread-ben orvosolják).

Az ablakokat gyorsan kezeli és minden alkalmazás flottul működik. Ami egyedi a szokásos androiddal szemben, az a Samsung Apps, amely tulajdonképpen egy Android Market. Szintén regisztrálni kell, és ugyanúgy tudunk letölteni alkalmazásokat ingyen, vagy esetleg fizetősen.

Valamint a végén jöjjön az én személyes kedvencem a telefonnal kapcsolatban! Ez pedig a háttér beállítási lehetőség. Eddig a Pulse-omon a háttér „mozgott” ahogyan lapoztam az „asztalt”. Nos itt be lehet állítani hogy fix legyen a háttér, vagy Pulse-hoz hasonlóan „mozogjon” a lapozáskor. Biztos vagyok abban, hogy sok telefonon ez már rég meg van oldva, de én most találkoztam ezzel először:

Ez pedig egy trükk! Ha a képernyőről akarunk egy képernyőmentést-t akkor tartsuk nyomva a jobb oldali „vissza” gombot, majd nyomjuk meg a középső gombot és ilyenkor egy exponálás hangját halljuk és a ScreenCapture mappában megtaláljuk a képeket.

Végül még annyit, hogy a telefonnal többnyire meg vagyok elégedve, és a 2.3.3 Gingerbread frissítésben sok mindent kijavítottak. Hogy honnan tudom? Mert felraktam… De erről később!

Fotók: mobilix.hu, sympda.info Köszönjük!

Az eredeti cikk itt olvasható: http://navigyurci.hu/2011/07/28/szerelem-elso-latasra-samsung-galaxy-ace/

2011.07.29.

+