MojAndroid
(x) hirdetés

Viber. iOS azaz iPhone felhasználóknak ez nem mond semmi újat, de most megérkezett az Androidos verzió is. Mi is a Viber? Egy szoftver, amin keresztül telefonálhatunk és üzeneteket küldhetünk ingyen. Már amennyiben Wi-Fi-n vagyunk és annak költségét nem számoljuk. Lényeg, a lényeg, ehhez mobilinternetre vagy wi-fi-re van szükségünk. A kapcsolat VOIP-on (voice over IP) használatával épül fel.

Ugyan van más ilyen alkalmazás is, de miért pont ezt használjuk? Nos, egyrészt Androidon és iPhone-on is van, azaz lefedtük az okostelefon piacot (BlackBerry-re elvileg készül, a symbiant pedig én nem tartom okosnak és igen, minden alkalmat megragadok arra, hogy egyet belerúghassak :) )

A fejlesztők szerint viszont:
– ingyenes az alkalmazás
– az alkalmazásban nincs reklám
– nincs nemzetközi kapcsolatokért költség, tehát az is free ha a pasid/barátnőd néhány országgal odébb tartózkodik
– nincs felhasználónév stb és nincs regisztráció (ez így azért nem igaz, első indításkor be kell csekkolnod a saját telefonszámoddal, de ez egy pillanat műve és ettől még nincs új azonosítód).
– nem kell hozzáadni a barátokat semmi listához. 1, működik a telefonkönyvedből is, akinek fent van a Viber, azt hívhatod azon keresztül is. 2, aki regisztrálva van a telefonszámával, azt látod a Viber alkalmazásban. :)
– szerintük jobb a hangminőség, mint a GSM hálózaton. Szerintem olyan, mint ha távolról jönne a hang, de a hang tényleg valósághűbb volt, mint GSM-en, amikor mind a ketten gyors hálózaton voltunk.
– Android 2.2 és felette ajánlott

[video:http://www.youtube.com/watch?v=0nQN5w5ct_E]

2011.07.20.

+