MojAndroid
(x) hirdetés

 

Néhány napja egy új navigációs szoftvert fedeztem fel a Google Marketen, ez a Be-On-Road. A szoftver neve mellett a Free megjelölés szerepelt ezért gyorsan letöltöttem. Egyszer már volt szerencsém találkozni a szoftverrel, de akkor nem voltam elájulva tőle, ám azóta sokat fejlődött…

Persze a Free megjelölés nem teljesen igaz, ez egy 7 napig teljes értékében működő Trial verziót takar. Ebbe rendesen bele is dőltem. Még jó hogy legalább néhány screenshotot készítettem azon melegében, mert ma amikor ki akartam próbálni élesben, már nem sikerül mert lejárt a 7 nap. Pedig ígéretesnek tűnik a dolog, világos átlátható menü, nagy ikonok és friss térkép.

A keresési feltételek bőségesek, bár az Internetes keresés lehetőségét hiányolom belőle.

A Be-On-Road a Navteq térképeit használja, és meglepő módon a legújabbat találtam benne. Erre utal az M60-as és az M31-es út megléte is.

Azért ez számomra meglepő volt, például a Navigon Androidos verzióinál még mindig nem láttam friss térképeket.

A szövegek, feliratok jól láthatóak és érthetőek, az útvonal tervezése is logikus. Az cím megadása után választhatunk, hog navigálni akarunk, vagy csak a térképen megnézni az adott helyet, esetleg elmentenénk a címtárba is.

Talán egy igazán nagy hiányossága van a szoftvernek, hogy sem a felület, sem pedig a navigációs hangok között nem találunk magyar nyelvet. Azonban úgy gondolom mégis nagy pártoló tagsága lesz a szoftvernek, lévén az Európa verziót 26 eurós (tól) áron lehet megvásárolni, az pedig verhetetlen ajánlat…

Sajnos a térképről csak egy mentésem van, de megpróbálom bepótolni valahogy…

Ha másért nem is, hát az ára miatt biztosan érdemes kipróbálni. Letölthető innen.

Az eredeti cikk itt olvasható: http://navigyurci.hu/2011/07/18/ismet-egy-androidos-navigacio-be-on-road/


 

2011.07.19.

Ezeket már olvastad?

+