MojAndroid
(x) hirdetés

Miután kiélveztem a CM7 nightly buildek végtelen sorát, a Sense birodalmába történő többszöri visszatérési próbálkozás (InsertCoin, GingerSense és még 2 másik Sense 2.1+ ROM) után, végre megvan az “igazi”. A végső megoldás, aminél többet egyelőre Sense fronton nem nagyon lehet alkotni a Desire Z/S/HD fronton a közeljövőben (Gingerbread és Sense 3.0), elérkezett a DesireZ kütyükre is… lassan egy hónapja ez a “Szent Grál”-ok egyike az XDA developer szekciókban.

Annyit esetleg érdemes tudni róla, hogy a HTC Pyramid bolti nevén Sensation hivatalos release RUU-jára épülő, “m10editor” segítségével a régi széria felbontására hangolt custom ROM, teljes egészében hozva a Sense 3.0-át, illetve a célplatformok hardver eszközeit is 100%-ban támogatja. Testre szabott kernellel (HTC forrásból), amiből több verzió is létezik már, legtáposabb verziója (HTC Desire Z 1.7GHz-re pörögve) a Unity V3 kernel.

Egy ideje fut nálam a ROM, tapasztalatok összességében: ez a verzió már egész szépen bánik a RAM-mal, amennyiben nem használjuk pl. a Weather Locker beállítást. (Mert ugye a Sense 3.0 locker kicsit hajaz a WidgetLocker alkalmazásra, tudunk pár fajta előre megadott htc locker widgetet rámolni rá, illetve alkalmazás shortcutokat).

Így, amennyiben a ROM-mal érkező Sense alkalmazásokra hagyatkozunk a használata közben akár 90-100 megabyte is marad a DesireZ-ből (a másik két készülékben több, hisz több a RAM azokban). Így szépen hasít a (majdnem-)3D sense UI home screen (Rosie 3). A widgeteket felpofásították, kisebb fontokat használ, kisebb fejléceket itt ott, így már sokkal több infó elfér egy full screen widgeten (ami Sense 2.1-nél még eléggé kevés szöveget jelentett, nagy betűk, nagy fejléc).

Az Email alkalmazás sokat fejlődött, van pár új funkciógomb a levél olvasás alatt is. Részleteket nem írnám, nem is jegyzeteltem le, úgy vélem csak fejlődött a Sense 2.0 és 2.1 óta. Néhány új live wallpaper (pl. weather) is gazdagodott a választék.

Másik okosság a CM7 mintára is hasonlító Power menü, részletes beállításokkal (Sense 2.1-nél is bővebb): hálózatok, hangbeállítások (rezgő/csöndes mód), fényerő, média hangerő is helyett kapott egy tabozott legördülő panelen, ahol a nemrég használt alkalmazás lista és a Notification kifejtések is találhatóak.

Itt lehet megnézni alapos teszt videó: http://www.youtube.com/watch?v=g01sEWLcYdk

Hivatalos site: http://www.virtuousrom.com/p/unity.html

Egy kis extra: CM7-ből ismert CRT screen on/off anim patch recovery flasheléshez: http://unity.flemmard.net/patches/virtuous_unity-v1.26.0-CRT-patch.zip

DesireZ Unity V3 kernel: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1121937

Szóval, jelenleg ez van…egyedül a CM7 hardver gomb zenelejátszásás mappelés hiányzik csak…ez kibírható eddig! :D

2011.07.18.

+