MojAndroid
(x) hirdetés

Miután az előzőleg talált Parking SMS szoftverrel csúnyán befürödtem (mire a cikk kikerült, addigra már nem is működött), így kellett helyette valami alternatív megoldást találni, ha lehet akkor jobbat mint az előző volt. A kommentek között felmerült egy tipp, ez volt a Parkolóóra.

Kíváncsi voltam, hogy mire jó a program, ezért gyorsan feltoltam a telefonomra. Az első benyomásom az volt, hogy olyan egyszerű, hogy talán nem is működik…

Azután kipróbáltam. Nem csak egyszerű, ötletes is. Az utálom a mobil parkolásban, hogy akár a szikrázó napsütésben kell az SMS üzenetet elküldeni, és valljuk be ez nem minden készüléken egyszerű…

Amikor elindítjuk a programot, megpróbálja meghatározni a helyzetünket, és ebből azonosítani a parkolózónát. Figyeljünk oda, mert ez a zóna csak egy ajánlat lesz (és bár többnyire stimmel), így ha rossz zónába jelentkezünk be az a saját felelősségünk. Néhány helyen kipróbáltam, többnyire jó zónába tett, bár volt olyan ahol nem tudta azonosítani a zónát.

A Beállítások között lehetőségünk van megadni a rendszámunkat, így a parkolás elkezdése nagyon egyszerű. Nagy poén az indítás után a képernyőn megjelenő parkolóóra is… Természetesen csak akkor lesz “érvényes parkolójegyünk”, hogyha az indításról, és az érkezésről is megérkezik a visszaigazoló SMS.

A Parkolóóra szoftver ötletét XSAk-tól kaptuk, ezúton is kösz. Próbáljátok ki Ti is.
Letölthető a Google Marketből.

Az eredeti cikk itt olvasható:
2011.06.20.

+