MojAndroid
(x) hirdetés

Amikor megláttam a játékot a webes Marketen, még nem volt angol nyelvű verzió. A japán nyelvtudásom pedig nem elég erős (addig terjed, hogy: sake :-) ) ahhoz, hogy egy ilyen játékkal tudjak játszani. Nagyon vártam, hogy elkészüljön az angol nyelvű verzió és ez ügyben írtam is a fejlesztőnek, de választ nem kaptam. Szerencsére viszont már dolgozhattak a fordításon, mert 3 napja végre megjelent a játék és azonnal meg is vásároltam. 1 órával a vásárlás után már tudtam, hogy írni fogok róla. :) Aki ismeri a Game Dev Story-t (Top játék volt iOS-en és Androidon is 50-250e között van letöltésben), annak nem fog túl sok meglepetést okozni a játékmenet.

Történet
A Game Dev Story-ban játékfejlesztő céget kell irányítanunk, itt pedig egy versenyistállót. Ez a Kairosoft játék is igényes és tökéletes ez a pixel grafika. A játékmenet egyszerű és egyben bonyolult is. 2 szerelővel és 1 versenyzővel indul a csapatunk. Először autót kell magunknak fejleszteni, majd versenyeken bizonyítani tudásunkat. Mivel ez nem egy autóverseny játék, a futamokat magától viszi végig de ettől függetlenül izgalmas. S hogy mitől “bonyolult”? Fejlesztenünk kell az autónkat, a részegységeket, a versenyzőket és a szerelőbrigádot is. Szükségünk van szponzorokra és mivel semmi sincs ingyen, ha új eszközt vagy autót szeretnénk használni, azt is nekünk kell kifejleszteni. Van amihez pénzre van szükségünk és van amihez fejlesztési pontokra. Szóval érdemes jól átgondolni mit és hogyan szeretnénk, mert az ész nélküli költekezés előbb-utóbb vissza üt. Vannak futamok és versenysorozatok. Ha nyerünk valahol, érkezik az újabb kihívás. A sorozatok megnyerése után újabb helyszínre költözünk és így bővül a garázsunk is. Lehetőségünk lesz 2 csapatot és több autót tartani egyszerre és így tovább.

Összefoglalás
Ami nekem nagyon tetszik, hogy a játékban sok-sok óra szórakozás van. Egyrészt 13-14 év után vége a műsornak, akkor megszámlálja pontjainkat és vagy folytatjuk a játékot (de az már nem számít bele a high score-ba) vagy kezdjük újra (a fejlesztéseinkből kettőt megtarthatunk, érdemes okosan választani) és megpróbáljuk jobban csinálni. Mivel 2 játék slot van, érdemes az idő lejárta után egy új játékot kezdeni és folytatni a régit is. Előbb-utóbb extra pályák, autók és választható karakterek kerülnek elő (pl. Chimpan Z ismerős lehet a Game Dev Story-t játszóknak :) ) illetve szinte tökéletesre fejleszthetjük a csapatunkat és a járműveket.
Ami változott a Game Dev Story-hoz képest, hogy itt már teljes képernyőn fut a játék és ha a settings alatt be van kapcsolva az auto rotation, akkor játék közben (!) elfordíthatjuk bármikor a készüléket és torzítás helyett itt is helyesen kitölti a kijelzőt. Úgy kell elképzelni, mint ha fektetve 16:9 lenne, állítva pedig 4:3 és levágja a széleit (de fontos információ nem hiányzik a képernyőről – a screen shotok között azért helyeztem el ilyen és olyan képet is).
A játékot mindenkinek jó szívvel ajánlom és, hogy az iPhone usereknek is odaszúrjak egyet, jelenleg csak Androidon elérhető el :)

2011.06.12.

+