MojAndroid
(x) hirdetés

A Telenor jóvoltából nálunk járt az LG Optimus Black. Abból is a Red Bull verzió, amely azt hiszem végre méltó képviselője lehet a márkának. A készülékről már több helyen olvashattatok, így felesleges részletekkel nem is traktállak titeket, de azért az alapadatokra érdemes vetni egy pillantást. A Black nem ott akar versenyezni, ahol a 2X, hiszen nincs dupla magos processzora és elképesztő grafikai teljesítménye. Van viszont jó néhány olyan tulajdonsága, ami miatt én egyből megszerettem. Ó igen, akik olvasták a korábbi írásaimat, pontosan tudják, hogy mi az amitől én el szoktam olvadni. Szóval a készülék mérete hibátlan, csajoknak, pasiknak (122 x 64 x 9.2 mm), a súlya pedig (most vigyázz) 110 gramm! Igen, van aki megcsinálta a Samsungon kívül. Nincs rajta egy halom fém? Valóban. Nem elegáns? Nézőpont kérdése. Szerintem nem csak az üveg és a fém elegáns és ez a fekete rendben van. A Red Bull szekció pedig domború, tehát nem csak egy sima festés vagy matrica. De ami a lényeg, könnyű. Könnyebb, mint az imádott Galaxy S-em és annak utódja. Sőt, szerintem a 4 hüvelykes (480×800) mezőnyben ez a legkönnyebb készülék.

Hardver
A kijelzője pedig gyönyörű. Én ugyan SAMOLED függő vagyok, de ehhez fogható TFT-vel még nem találkoztam. Egymás mellett az Optimus 2X-hez képest is szép. Ha meg akarnám fogalmazni, valami ilyesmi: A fekete az a SAMOLED (vagy még inkább a SAMOLED+), majd utána következik a Black kijelzője és utána a többi TFT. A feketeleves viszont most következik. TI OMAP 3630 1 GHz processzor hajtja a kicsikét, ami ugyan nem gyenge, de a Samsung Hummingbirdje erősebb, nem beszélve az új Qualcomm processzorokról. A grafikus megjelenítésért a Galaxy S-ben található grafikus mag kistestvére felelős: PowerVR SGX 530 (egyébként ez van a szifon 4-ben is) illetve 512MB RAM-ot kapunk. Ezekkel a készülék 1300 körül teljesít a Quadrant tesztben, szóval nem mondanám, hogy erőmű, de nem is ezért van a piacon.

Hátul egy 5mpx kamera dolgozik, LED vakuval, elől pedig egy 2mpx kamerát használhatunk videótelefonálásra. Képernyőképekből sokat nem kaptok, mert ami igaz az Optimus 2X-re, az igaz erre a telefonra is. Ugyanaz az Android 2.2.2 (Gingerbread érkezik a nyáron) van rajta, tehát aki elolvassa a 2X tesztet, az látta a Blacket is. A telefon külsejéről viszont érdemes beszélni. Ennek is felül van az USB csatlakozója illetve ezen is található egy kis takaró csúszka, mint a Galaxy S-nél.

Alkalmazások
A Red Bullos tartalmakról sokat nem tudok írni, számomra nem voltak elérhetőek, de ezáltal biztosítva is van, hogy csak a márka vásárlói számára elérhető tartalmakat biztosít a készülék. Van egy LG world nevű alkalmazás a készüléken, ami az LG alkalmazásboltja. Ha jól láttam csak ingyenes alkalmazások és játékok taláhatóak ott, de pl. a Bejeweled-nek egy olyan verziója érhető el (Twist), ami a Marketen nem (ráadásul a kedvencem :-) )

Összefoglalás
A készülék szoftvere 99%-ban megegyezik az Optimus 2X-nél látottal, de Red Bull témával és tartalmakkal fel van turbózva. Hamarosan erre is érkezik a Gingerbread és itt is elmondhatom, hogy remélem a design változni fog, mert ez a zöld-lila nekem kicsit idegen. Természetesen de gustibus non est disputandum (azaz ízlés dolgában nem vitatkozunk), szóval mindenki eldöntheti maga, hogy tetszik vagy sem. Mint olvashattátok a telefon nem az erejével akar hódítani (de igazából szégyenkeznie sem kell, hiszen így is a felső kategóriába tartozik), hanem a kijelzőjével, aminél jobb LCD jelenleg nincs a piacon. A telefon súlya és méretei magukért beszélnek. Habkönnyű és akinek ez számít (pl. jómamgam) annak hű társa lehet a feketeség.

2011.06.08.

+