MojAndroid

Viber, Skypehoz hasonló alkalmazás, viszont egyszerűbben működik, illetve kevesebb erőforrást is használ. A hivatalos oldal szerint “ingyenes hívásokat lehet kezdeményezni azokkal akiknek telepítve van a Viber alkalmazásuk” (Ingyenes = internet kapcsolat természetesen).

Április közepen röppent fel a hír, hogy a híres iOS alkalmazás, Viber, az Android mezejére is eljut nemsokára. Nem kellett sokat várni rá, április végén ez meg is történt, viszont volt az egészben egy csavar: zárt beta. Csupán 500 Android felhasználót engedtek be elsőre, így valószínű volt, hogy az aki megkapta az alkalmazást, nem igazán tudott senkivel sem beszélni, csakis iOS-t használó Viber társaival. A tegnapi nap twitteren bejelentették, hogy még 25.000 új felhasználónak küldtek meghívókat, így már gyarapodik a tábor. (A beta tesztre itt lehet feliratkozni.)

A Viber ereje az egyszerűségében rejlik. A fiók aktiválástól, az üzenet küldésig, mindenre vigyáztak, hogy egyszerű legyen. Minden felhasználónak a Viber azonosítója maga a telefonszáma, ez azért jó dolog, mert nincs szükség felhasználónevek létrehozására, partnerek hozzáadásánál nem kell megjegyezni a k4rcs139384s féle agyszüleményeket. A Viber mindenkit a telefonszáma alapján ismer, így amint megnyitjuk, a “Contacts” alatt láthatjuk, hogy kik azok az összes ismerőseink közül akiknek telepítve van a Viber.

Jelenleg csak iOS (iPhone + iPod Touch) platformra készült el a teljes verzió, következik az Android, majd a Blackberry is. Amint mind a három “okos” megkapja a teljes Viber verziót, sok ember fogja használni, főleg hazánkhoz hasonló területeken, ahol az SMS-nek azért ára van, meggondolom, hogy havonta küldök-e 20 SMSnél többet vagy inkább irok egy emailt. A Viber segítségével az üzenetküldés hasonlít az SMS küldéshez, telefonszámot irhatunk be, Viber partnert kiválasztjuk, üzenetet bepötyögjük, üzenetet elküldjük, kész. Megtörtént, hogy 1 percen belül jött is a válasz, és nem rövid válasz, így azt merem állítani, hogy néha sokkal gyorsabban működik, mint a GSM hálozaton keresztül vándorló SMS.

A hívás funckióról sok jót nem tudok megosztani, mert nem sikerült egy tiszta beszélgetést sem összehoznom senkivel. Próbáltam 3Gn, WiFi-n, mindig voltak akadások. A hang minősége, az akadásokon kivül, nagyon jó, sokkal jobb, mint GSM hálozaton keresztül, Skype közeli.

Beta alkalmazáshoz képest elég sokat crashhel, főleg a legújabb update óta, de bizakodó vagyok, naponta több crash reportot is kapnak a fejlesztők (csak töllem), biztos dolgoznak ezerrel és nemsokára jöhet a teljes verzió.

Kövessétek a @Viber -t Twitteren, illetve a http://viber.com oldalon is információkhoz juthattok. Kiváncsiságból megkérdezném, hogy használnátok az alkalmazást, ha elérhető lenne mindenki számára vagy maradnátok más online kommunikációs platformoknál?

Share to TwitterShare to Google PlusShare to LinkedInShare to EmailShare to Print
2011. 05. 31.
 • yitsushi

  A nimbuzz azert szerintem meg mindig jobb… ajanlom mindenkinek azt is… 

 • abból a szempontból, hogy nem tudsz vele vonalas vagy mobil számot hívni (értsd nincs SkypeOut szolgáltatás). Szintén nem tudsz helyi telefonszámot beszerezni (SkypeIn) ha pl. sokat utazol.

  • Yarner

   Arról nem is beszélve, hogy a skype egy bejáratott brand, és rengeteg ismerőst/céget el lehet rajta keresztül érni, míg Viber-címe legfeljebb 1-2 havernak lesz…

   Sajnos a skype már lefogta a piac nagy részét, nagyon nehéz megkerülni.

   • gck

    pár éve mikor a skype bejött akkor mindenkinek ICQ-ja volt …ha jól dolgoznak és lesz PC-s verzió is nem csak “telefonszámgyüjtögetős” akkor el fog terjedni az iphone hype miatt is

    azért gyanus hogy az Apple csak telszámmal enged viberezni….egyszerüség mi?!

     

  • Puck

   … de csak hasonlosagrol beszeltem, a Viber csakis Viber2Viber hivasokra szakosodott, termeszetesen az alkalmazasbol lehet inditani hivast GSM halozaton keresztul, de az sajat telefonszamlan megy.

   Szemelyes perspektivabol a Viber nekem csakis az uzenetkuldes miatt fontos, nem IM, igy nem kell bejelentkeznem, nativ SMS erzetet kellt.

  • Kolbászos Káposzta

   Hát bizony ez nem alkalmas a skype leváltására. Sokkal inkább az Imo, vagy a Fring. Mert azok tudják azt amit a Skype. A Viber nem.

   • Varsányi Martina

    A Fring sem alternativa, ha nem PC-t akarsz hivni, hanem ‘valodi’ vonalas vagy mobil szamot.

    Ebbol a szempontbol a Google Voice lenne alternativa, ha lehetne vele Europaban is telefonalni.

    Vagy a Gizmo5, de azt meg a Google megvette … amugy is dragabb volt a percdija, mint a skype-nak.

    Megjegyzem az ICQ halalat inkabb az MSN / Gtalk okozta – szerintem :)

 • atmanndroid

  mennyire meríti a telefont? én a jelentősen lerövidülő akkuidő miatt mondtam le (fájó szívvel) az imo.im által nyújtott állandó online jelenlétről.
  (nekem az imo bevált, a fring és a nimbuzz egyáltalán nem. igaz csak szöveges chat érdekel, videó, hanghívás nem)

 • Nóri

  hello. Végre kett androidos okostelefonom amit nagyon vàrtam. Csak a gondom az, hogy a páromnak iPhone 4-e van és nagyon sok programot kipróbáltunk amik a viber-hez hasonló de eggyik se volt elèg jó, ami iPhone-ra is meg androidra is jó. Nagyon örülnék ha végre kijönne a teljes verzió.

 • Viki

  Az lenne a kérdésem, hogy ez a fajta “settings” ablak milyen módon varázsolható elő? Iphone-om van, és nekem a settings-nél nincsenek ilyen beállítási lehetőségek, pedig pont azt szeretném hogy ne vibráljon ha sms-t kapok, és ne is jelezze ki őket. Ami nekem van az: show preview, landscape mode, restore viber defaults, és clear message history. Tudna esetleg valaki segíteni? Előre is köszi!

 • Szasza29

  Sziasztok!

  Segitenétek,hogy noikára C5-03-ra melyik viber alkalmazást kell telepítenem,mert a nokia áruházbol,már nem engedi
  letölteni,és Symbianos a telefonom,de probáltam jo pár vibert de a telo azt irja nem támogatott a viber,melyiket tölthetem le
  a telomra ami működik is? Segitenétek,mert a Symbianos verzio sem jo.

  Köszönettel,válaszotokat sürgősen várom.

+