MojAndroid
(x) hirdetés

Facebookon már jeleztem, hogy elkezdtem megkeresni a fejlesztőket, akik általam kedvelt alkalmazásokat publikáltak és még nem engedélyezték Magyarországot a fizetős Marketen. Guerrilla Bob kalandjairól már írtam, most következik a Titanium backup PRO. Ennek kapcsán gondoltam össze is állítok egy mentési leírást azok számára, akik ma kezdték. Természetesen csak rendszergazda jogosultságok birtokában működik a dolog. Ma reggel végre a program supportjáról megjött a visszajelzés, hogy vásárolhatunk és valóban örülünk, Vincent.

Thank you for your feedback, can you please try it now?

És igen, működik. :-)

Nézzük mire is van szükségünk. A mentéshez elegendő a Titanium backup program, de a PRO verzióval kapunk néhány extra lehetőséget. egyrészt több verziót is megőrizhetünk, nem csak az utolsót, működik a programok fagyasztása/kiolvasztása, de a legfontosabb, hogy a Dropbox szinkronizáció is. Ha nem tudod mi az, olvasd el korábbi írásom. Röviden: ingyenes tárhely a neten, amit elérhetsz egy asztali PC-ről/laptopról vagy akár a telefonodról is. Tehát nem csak másolhatsz vele az eszközeid között interneten keresztül, de a felhőben is megvannak az adatok.

A Titanium backup PRO arra jó, hogy a mentés és a Dropbox szolgáltatást össze tudja kötni. Azaz az elkészült mentésedet az SD kártyáról feltölti a felhőbe is. Miért is jó ez nekünk? Mert cserélhetünk telefont, kerülhet szervizbe, elpusztulhat az SD kártya, a mentésünknek nem eshet baja és bármikor, bármelyik telefonunkra vissza tudjuk állítani. A magam részéről pl. be van állítva, hogy minden nap, hajnali 3-kor készítsen mentést a telefon, én pedig lefekvés előtt mindig rányomok egy Dropbox szinkronra. Így mindig, mindenem meg is van. Plusz ha mondjuk szoftvert cserélek a telefonon vagy gyári adatok visszaállításával nullázom, a Dropbox összekötés után azonnal tudja, hogy mi hiányzik a telefonról és egy kattintással vissza tudom állítani mindenemet. Én azt javaslom, a programok és adataik mentését végezzétek el és a rendszer programokét ne. Ennek pedig az az oka, hogy a rendszeralkalmazások szoftverről szoftverre változnak és nem mindig örül az újabb verzió, a régi adatainak (pl. változik az adatbázis szerkezet).

Tudom, ez az alkalmazás nem éppen az olcsóbbak között van, de egyrészt rendszergazda jogosultságokat kér és én a magam részéről nem erőltetném a nem tiszta forrásokat. Ki tudja, mit raktak bele (általában semmit, sőt, de biztos nem lehet benne senki), én pedig szeretem ha egyben van a telefonom. Másrészt ha már a program a teljes mentésünket megoldja és rendszeresen frissítik, ennyi támogatást megérdemel a fejlesztő szerintem.

2011.05.16.

+