MojAndroid
(x) hirdetés

Levente küldött nekünk egy cikket, a T-Mobile Pulsé-ra elérhető CyanogenMod 7-es custom romról. Fogadjátok szeretettel. A pulse.modaco.com oldalon böngészve találtam egy topicot, ami a pulse-ra portolandó 2.3.3-as androidról szólt. A fejlesztőkkel folytatott egyeztetés után kaptam egy korai verziót CyanogenMod 7-es verziójából…

 

Feltelepítettem, és meglepődve vettem észre hogy a beállítások elvégzése után –a tesztelők eredményeivel ellenkező módon- szépen gyorsan dolgozik.

Pár új funkció ami megjelent a Romban az előző CyanogenMod plushoz képest.

– Beállítások menüből tunningolható kernel, azaz menüből állítható processzor frekvencia.
– A témaválasztó is működik
– Menüből választható feloldó képernyő sokat okosodott… a zenelejátszó vezérlés melett ki lehet már tenni a éppen játszott zene címét, albumborítóját, illetve az akku állapotát is.
– A gps működik, használat után nem hagyja kint az ikont a taskbaron.
– Magyar nyelv ( köszönjük Gingerbread)
– A 04.02-es frissítésben már lecserélték az opengl verziót az 1.1-esre. Kicsit jobb a grafikus teljesítmény.
– Nem nagy újítás, de szerintem hasznos. Amikor egy Wi-Fi hálózatra csatlakozik a telefon, az ip címlekérés ideje alatt kiteszi a wifi ikont a taskbarra, majd amikor fellépet a hálóra, akkor megjeleníti a jel erősségét.

Néhány plusz beállítás amit „kötelező” elvégezni:

– A beállítások menüben a provesszor húzást bekapcsolni. Én min: 512 és max 710 Mhz mellett használom.
– Nekem mániám, bár nem kötelező a density-t 140-re levenni (elnézést nem tudok szép magyar szót rá). Sokkal szebb és jobban használható.
Az első verzióban van pár hiba ami még javításra szorul. A legfőbb, hogy a google fiókokkal nem lehet szinkronizálni abből adódóan nem lehet használni a natív gmail-t, nem lehet visszaállítani a telefonszámokat, illetve nem megy a market sem.

És amivel a problémák javarésze orvosolható:

– Gmail-t lehet használni böngészőből

Amivel nem lehet mit kezdeni (egyenlőre):

– Telefonkönyv. Amit lementünk manuálisan az megmarad illetve a facebook felhasználóink köréből tudunk szinkronizálni, ha olyan ismeretségi körünk van.
– Kamera nem működik

Mindent egybevetve: én azt mondom, hogy még korai a mindennapos felhasználásra telepíteni ezt a romot, mert még sok olyan hibája van amit egy átlag felhasználó nem tud elviselni. Viszont ha valaki szeretne egy tűrhetően működő 2.3-at a telefonjára, és képes együtt élni a jelenlegi hibákkal, annak ajánlom. Mivel a Pulse hivatalos CM támogatása még tárgyalás alatt van, ezért akik telepítik a romot a hivatalos Cyanogen fórumokat kerüljék a hozzásszólásaikkal. Ha valami kérdés merül fel akkor a lentebb található linken lehet kérdezni. AntonioPT szívesen segít .

Végül ha valaki kedvet kapott volna egy rom cseréhez, akkor annak itt a link. Sok sikert!

Az eredeti cikk itt olvasható.

2011.04.04.

+