MojAndroid
(x) hirdetés

Mint azt jeleztük már, megkerestük a Samsungot a kérdéseinkkel a Galaxy Store-ral kapcsolatban. Kérdéseket, s a válaszokat itt olvashatjátok.

Kérdések / válaszok

Androidportal: Mi lesz a Galaxy Store sorsa, ha a Google bővíti a Marketet, s Magyarországon is elérhetővé válik a teljes Market?  

Válasz: A Samsung Galaxy Store egy hosszútávú terv része és semmi esetre sem  a Google Markettel kel versenyre. Ez egy sokkal rugalmas,, a felhasználói igényekhez gyorsan alakítható környezetet biztosít, és úgy gondoljuk, ez a legfontosabb szempont , hiszen a Galaxy Store értük jött létre.

Androidportal: Nyit-e a Samsung esetleg más gyártók készülékei felé is, vagy ez is egy marketing eszköz lesz arra, hogy az emberek a gyártó telefonjai mellett döntsenek? 

Válasz: Nem tervezzük a nyitást más gyártók készülékei felé. A tervezés során nem az volt a cél, hogy a Google Markettel versenyezzünk, ami minden készülékről elérhető. 

Androidportal: Ha My Samsung regisztrációhoz kötött a vásárlás, akkor a megvásárolt alkalmazásokat tervezitek-e a jövőben accounthoz kötni, így lehetővé tenni az alkalmazások többszöri telepítését?

Válasz: A Galaxy Store-t  folyamatosanfejlesztjük  így ezt is tervezzük beépíteni a  rendszerbe. 

Androidportal: Jelenleg főleg játékok vannak a Store-ban, viszont látom, hogy van lehetőség alkalmazásokat javasolni. Mi alapján kerülnek be új alkalmazások?

Válasz: A fejlesztők maguk jelentkezhetnek a   „a fejlesztőknek / for developers” gombra kattintva . Itt megtalálják a feltöltéshez szükséges engedélyezési eljárás kétnyelvű leírását. E után bárki feltöltheti alkalmazásait, melyeket árulni szeretne, de ha valamire több panasz érkezik, a Samsung letilthatja azt, amennyiben a fejlesztő nem hajlandó javítani a programon. Így gyakorlatilag bármilyen jellegű alkalmazás megjelenhet a Samsung Galaxy Store virtuális polcain.

Androidportal: Egy-egy újonnan bekerülő alkalmazás esetén ki készíti a különböző verziókat? (3, Spica, S, HD, stb.) A Samsung, vagy az alkalmazás készítőjét kéritek meg rá? Kizárólag felbontásbeli különbségek vannak a verziók között, vagy esetleg másban is eltérnek az alkalmazások?

Válasz:  A különböző verziókat a fejlesztők saját maguk készítik el, ahogyan szoftverük frissítését valamint javítását is ők végzik. Mi törekszünk arra, hogy minden készülék típus egyforma bánásmódban részesüljön a fejlesztők felől. 

Természetesen az adott programtól függ, hogy milyen eltérések lehetnek a verziók közt. Játékoknál ez inkább grafikai eltérés míg alkalmazások esetén felmerülhet több változat is. Mi arra bátorítjuk a fejlesztőket, hogy munkájuk során figyeljenek arra, hogy szoftvereik ugyanazt az élményt nyújtsák mindegyik készülék típuson.

 

Androidportal: Köszönjük a válaszokat, s sok sikert kívánunk a Store-nak.

2011.03.03.

+