MojAndroid
(x) hirdetés

 *Frissítve! Néhány napja bevezette a Google, hogy a Google Maps használatakor, flottainformációk alapján (is) TMC szolgáltatást is kapunk. Ez nagy dolog, és már régen várom egyszer bevezessék. Persze a puding próbája az evés…

 Tegnap kíváncsiságképpen kipróbáltam, sőt néhány screenshotot is készítettem róla. Az is nagyon tetszik, hogy a Google térképet használó szolgáltatásokban is megjeleníthető a forgalmi adat. Persze nem elsősorban a Google navigációra gondolok. Apropó, Google navigáció… Éppen ideje lenne, hogy működjön nálunk. Gondolom az már mindenki számára világossá vált, hogy hazánkban is működőképes lenne, csak…

De erről később. Lássunk néhány képernyőmentést a Google Maps térképéről:

A forgalmi információk megjelenését a Layers (rétegek) gomb megnyomása után aktiválhatjuk. A Google Maps alatt folyamatosan láthatóak az események.

*Symbian operációs rendszer alatt ezt látjuk:

Jól megkülönböztethetőek az forgalmi szituációk, a színek alapján (üres rakpartok, hiszi a piszi…):

– Zöld: jó közlekedési viszonyok, a sebesség a megengedettnek megfelelő
– Sárga: lassabb forgalom, sebesség a megengedett alatt
– Piros: rossz közlekedési viszonyok, lassú forgalom vagy dugó
– Piros/fekete: komoly torlódás, dugó.

Csak hát ugyi, a Google Maps itthon nem navigál (persze amúgy meg nem kevés adatforgalommal járna) Ezért okos emberek megoldották, hogy a Google navigációját itthon mégis használni tudjuk, persze nem hivatalosan. Ezért én is csak cikkíráskor használom:

Sajnos itt nem működik tökéletesen a dolog, navigáció közben nagyítás-kicsinyítés közben nálam kikapcsol a Layer, és még nem jöttem rá hogy miért. A cikk elején beszéltem arról, hogy a Google Maps térképét használó, egyéb szoftverekben is megjeleníthető a forgalmi információ. Ilyen például a Traffic Clubis:

Ez a segítség ráfért a Traffic Club programjára, mert a rengeteg felhasználó ellenére még mindig nagyon kevés a kijelzett esemény. Pedig az ötlet zseniális, remélem folyamatosan bővülni fog a felhasználók, és az általuk bejelentett események köre is.

Forrás: http://google-magyarorszag.blogspot.com
Symbian képernyőmentések: Zsolto

Az eredeti cikk itt olvasható: http://navigyurci.hu/2011/02/27/tmc-szolgaltatas-a-google-segitsegevel-mobiltelefonra/

2011.03.01.

+