MojAndroid
(x) hirdetés

Barátaim az Android világban, SGS tulajdonosok. Elképesztően jó hírem van. Igaz, ez még nem a hivatalos, tehát a korábbi cikkekben leírt, mentés és odinnal felrakás működik csak, de megérkezett a Gingerbread (Android 2.3.2) Samsung Galaxy S-re. Ez egy béta release. A file innen tölthető le (jelszó: samfirmware.com), az flashelésről pedig korábbi írásom emlékezik meg. Download mode a flashelés után is van.
Ezzel a release-el elérkezett az ext4 filesystem (UPDATE: csak a támogatás van meg ehhez, a Samsung továbbra is RFS-t használ ebben a kiadásban), amit minden lagfix használ. Természetesen ez nem hivatalos kiadás. Felelősséget sem én, sem más nem vállal érte. Mindenkinek azt javaslom, hogy várja meg a hivatalos frissítést vagy legalább egy újabb verzióját ennek a szoftvernek, mert ez egyelőre még tényleg csak tesztelőknek való. Az viszont mindenképpen jó hír, hogy működő Gingerbread van SGS-re, ami azt jelenti, hogy hamarosan érkezik a készülékre. Talán nem csak pletykák voltak a Márciusi kiadásról szóló hírek. Olvasgatni az XDA fórumon lehet.

Ami fontos: repartition legyen bekapcsolva és 512-es pit-el csináljátok (bár a másikkal is van sikeres update).

Egyelőre SENKI ne rakja fel, csak az, aki szereti a béta release-eket. Nem lehet egyszerűen rootolni egyelőre a kiadást, de ami késik… Csak azok rakják fel, akiket a problémák nem zavarnak. Többieknek türelem.

Amit tudunk:
– a böngésző extra gyors lett, annak köszönhetően, hogy hardveres gyorsítást használ a rajzoláshoz.
– a boot gyorsabb
– működik a Market
– a felhasználók szerint a felhasználói élmény sokat javult, gyors a készülék de továbbra is RFS van alatta. (ha a véglegesben is RFS marad, akkor részemről Gingerbread + lagfix és csókolom)

/dev/block/stl9 /system rfs ro,relatime,vfat,log_off,check=no,….
/dev/block/stl3 /efs rfs rw,nosuid,nodev,relatime,vfat,llw,check=no,…
/dev/block/mmcblk0p2 /data rfs rw,nosuid,nodev,relatime,vfat,llw,check=no,…
/dev/block/stl10 /dbdata rfs rw,nosuid,nodev,relatime,vfat,llw,check=no,…
/dev/block/stl11 /cache rfs rw,nosuid,nodev,relatime,vfat,llw,check=no,…

A képekért köszönet a barna öves SGS ninjának (fekete övem nekem van :-) ), aki felrakta és volt kedves képeket készíteni számunkra.

A kapkodásért pedig elnézést kérek. Nem szoktam élő cikket 3x is javítani, de most siettem. Nézzétek el nekem, legközelebb nem fog előfordulni. :) Csak nagyon-nagyon feldobott, hogy élő Gingerbread van SGS-re. Valóban közel a cél, amikor megjelenik a végleges verzió. Ez már csak azért is jó hír, mert úgy tűnik a Samsung valóban törődik velünk és egyre jobban. Ez a Ginger az elsők között fog jönni (frissítésként, nem számítva az új telefonokat), amire még nem igen volt példa a Samsungnál. Leginkább a lemaradás volt jellemző a HTC-hez képest például. Bár ha valóban nem lesz ext4 a végleges verzióban, akkor csalódott leszek. Az hiszem nem csak én várom nagyon a 2.3-at SGS-re. Jelenleg 56.000 felett a topicot látogatók száma. 2 óra alatt.. :) UPDATE: az elmúlt 10 óra alatt 200e fölé ment ez a szám. Ami azért nem rossz, lévén EU release és itt volt közben egy éjszaka.

First time I saw this thread it was like 156 visits, I went to sleep come back and :O 56.000 visits! WTF!

Olvasónk által beküldött videó, hogy is néz ki a 2.3.2 + lagfix kombó:

2011.02.28.

+