MojAndroid
(x) hirdetés

 

Sokszor hallottam már a kérdést, hogy a TomTom navigációja megvásárolható-e Androidos készülékekre. Akár honnan próbáltam információt kapni, a válasz mindenütt nemleges volt. Ám most, a barcelonai kiállításon bejelentették a nagy hírt…

Mobile World Congress, Barcelona, 2011 február 14. A TomTom bejelentette, hogy piacra lép az Android alkalmazások között is egy navigációs szoftverrel. Ez a tavaly, a Route66-tal kötött megállapodás első közös alkalmazása (bár mintha úgy rémlene, hogy az egyes HTC készülékek mellé adott ingyenes szoftvert is ez a páros jegyezné…).

A új Route66-ban lenyűgöző 3D-s grafika, hasznos linkek (Wikipédia, időjárás) fogad minket, a térkép több mint 100 országban elérhető, és 57 nyelven használhatjuk háztól-házig navigációra. Valós idejű TMC, speedcam adatbázis, és a különleges élményt nyújtó Follow Me (a teló vagy tablet kamerájával mutatja az utat előtted és egy virtuális autót is a képre vetít, és annak az indexei mutatják, hogy merre kell fordulni. Az élőképet szóbeli utasítások is kísérik) opció is megtalálható benne.

A térképek tárolása a készülék memóriakártyáján történik, így utazás előtt le (pl: WLAN-on keresztül) tudjuk tölteni a számunkra fontos térképeket. Az új Route66 alkalmazásban, 3D-s városmodellek, 3D-s látványosságok és Prémium POI-k segítik a navigálást.

A térképek nagyon jó minőségűek és megbízhatóak is, ebben segít a napi többmillió GPS-felhasználó (valószínűleg a MapShare, vagy egy ahhoz hasonló került a szoftverbe), akik a változásokat valós időben frissítik. Több licensz megoldással lesz kapható, ezek között szerepel az egyéves, illetve a lifetime megoldás is. Hamarosan az Android Marketben.

 

2011.02.26.

+