MojAndroid
(x) hirdetés

Avagy első benyomások a HTC Desire HD telefonjáról. Ez a bejegyzés egyelőre szigorúan a külsőről szól, a következőkben a belső tulajdonságokat is részletesen szemügyre veszem majd.

Nem az én első benyomásom volt izgalmas a telefonnal kapcsolatban, hanem a drága feleségemé: “Mekkora ez, mint egy péklapát!” Érdekes, hogy hamarosan az index is péklapáthoz hasonlította a jövő telefonjait.

A telefont a Telenor Magyarországtól kaptuk tesztelésre, s mivel a telefon függő, nekem meg jelenleg másik szolgáltatónál van előfizetésem, így igen nagy bajban lettem volna ha nem adnak hozzá egy SIM kártyát is. Így a SIM kártya + telefon párossal minden akadály elhárult a tesztelés útjából.

Az első megdöbbenés valóban az, hogy ez a telefon hatalmas. Igen, nemrég az X10 kapcsán is megjegyeztem, hogy a telefon méretes, de akkor még nem tudtam, hogy az csak a kezdet. És nem is olyan nagy, sőt olyan kis kellemes mérete van. Minden relatív ugyebár.

Érdekes, hogy míg a telefon mérete a legnagyobb a csomagolás annyira pici a másik két telefonhoz képest.

DSC_3116DSC_3112DSC_3103

Szintén az X10 bejegyzésben említettem, hogy a két telefon egyelőre éllovas az androidos telefonok között a 8 megapixeles kamerájukkal. 

Éppen emiatt készítettem pár képet, hogy mindenki eldönthesse a különbséget a két telefon kamerája között. Egyetlen adalék, hogy a DHD-ra nem tettek külön kamera kioldó gombot, míg az X10i esetében ezt fontosnak találták a mérnökök. A két telefonnal készült képek a bejegyzés alatt láthatók. (A képekhez nem nyúltam, mindegyik kép egyenesen a telefonból standard beállításokkal került fel a galériába, először gondoltam, hogy lehessen tippelni, melyik melyikkel készült, de inkább elárulom, x10, DHD vakuval, x10, DHD, DHD vakuval)

A Desire HD és a Z esetében egy remek tulajdonsággal vértezték fel a készüléket, ez pedig az, hogy kikapcsolás után pillanatok alatt feléled a rendszer:

Ez szinte mindig így lesz, mert miért is szedné ki bárki az aksit a telefonjából éjszakára, így ez a fantasztikus gyors indítás feature mindig rendelkezésünkre áll. Az első indítás, azért megnyugtatnám a többieket, mielőtt mindenki rohan Desire HD-t venni, itt sem annyira eszetlenül gyors [ video ]. 

Folytatás következik…

 

2011.01.11.

+