MojAndroid
(x) hirdetés

Tegnap jött ki a Google Goggles új verziója Androidra. Anno amikor feltettem és kipróbáltam, még inkább vicces proof-of-concept volt, mint valóban használható valami (persze az nem tegnap volt), de a Google nem azért pakol ki egy Labs projektet élesbe, hogy ne fejlessze vadul. Így esett, hogy a Google bejelentése szerint a Goggles sok minden máson kívül már Sudoku-t is megold, és lássuk be, hogy ennél kevés dolog dob nagyobbat a produktivitáson!

Gyorsan kipróbáltam hát a főbb feladatokkal (az eredményt alul is láthatod, a Screenshotoknál):

  1. Random logo: felismerte.
  2. QR kód/vonalkód: felismerte. (QR kód esetében nem is kell aktívan “lefotózni” a témát: ha a Goggles érzékel egy QR kódot, azonnal magától feldolgozza.) Itt jegyzem meg, hogy ha a scannelt vonalkód egy termék (én könyvvel teszteltem), akkor egyből dobja a termékkeresőt, és vásárolhatod olcsón a terméket.
  3. Épület, párizsi Diadalív (könnyű feladat): sima ügy.
  4. Épület, Eiffel-torony with a twist (nehéz feladat 1): nem ismerte fel, de megtalálta “hasonló kép”-ként az Eiffel-tornyot, tehát majdnem igen.
  5. Épület, bilbaoi Guggenheim múzeum egy darabja (nehéz feladat 2): nem ismerte fel.
  6. Névjegy: egy darabját felismerte szöveként, vagyis ez nem működött.
  7. Szöveg: jobbára felismerte. (És természetesen bármilyen szöveget egyből lehet átcsövezni a Google Translate-be, ha esetleg nem értenéd a Lorem ipsumot latinul…)
  8. És végül a legfontosabb, a Sudoku (“Very Hard” szint): felismerte, megoldotta.

Az eredményeket aztán lehet csillagozni, hogy mennyire vagy elégedett – és érdemes is, mert a Google természetesen ezt visszacsatolja a keresést-felismerést végző manóknak, akik így legközelebb már pontosabban fognak tudni felismerni. Éljenek a tanítható manók!

Persze a Sudoku, mint legfontosabb feladat csak vicc. Nekem ebből a leghasznosabb (a QR kódon és a vonalkódos termékkeresőn kívül) a névjegyfelismerés lenne, ebben pedig egyelőre nem jó a Goggles; reméljük, hamarosan az lesz.

2011.01.11.

Ezeket már olvastad?

+