MojAndroid
(x) hirdetés

Most, hogy már szerintem elég jól belőttem teljesítményileg a Dreamemen a CyanogenMod-ot, eszembe jutott, hogy le kéne mérni, hogy a többiekhez képest milyen sebességet hoz. Futtattam is egy Quadrant benchmarkot, bal oldalt látható. Az eszközön annyi módosítást csináltam, hogy a CPU-t 614 MHz-re túlhúztam (szemben a nálam mostani általános beállítás 595-tel). Ezen kívül alapon hagytam mindent, nem mountoltam tmpfs-t a Quadrant data dirjére, vagy ilyesmi. És persze a 614-hez sem kell nagy hack, egy SetCPU telepítésével a CyanogenMod-ban grafikusan lehetőség van rá.

Érdekes eredmények!

Mi derül ki kb. belőle:

  • A CyanogenMod 6.x állat, de persze ezt eddig is tudtuk. A HTC Dream ugyebár elvileg a leggyengébb Androidos telefon, és mégis egy stock Moto Milestone szintjére lehet hozni a teljesítményét, stock Magicet messze lenyomva. Sejthető, hogy ez nagyjából az, amennyit ki lehet facsarni a G1-ből, ez a maximum.
  • Itt sajnos nem látszik, de a teszt közben nagyjából egyértelmű volt, hogy Cyanogen ide vagy oda, a 3D tesztek erősen lehúzzák az overall teljesítményt. Fix 7-9 fps-en tudja küldeni szegény kis eszköz a Quake első pályáját, meg a DNS szimulációt is… Nem ezzel fogok Seti@Home-ot meg DoomIII-at tolni.
  • Az is látszik viszont, hogy valószínűleg inkább kivárok, és nem Moto Milestone lesz a következő telefonom. Talán egy Milestone 2 (ha lesz rá CM), vagy mégis marad a G2… De ez még a jövő zenéje.
  • És az is látszik, hogy valamiért a Drocap2 kivilágosítja a screenshotokat… Miért?
(x) hirdetés
2010.12.15.

Ezeket már olvastad?

+