MojAndroid
(x) hirdetés

Én megmondtam előre (imádok megmondani, ismerősök nem röhögnek), hogy a legjobban azért lesz öröm a Nexus S érkezése, mert a Galaxy S-re is hamarabb fognak érkezni az újdonságok. Nos, ha nem is hivatalosan és nem is a Samsung műhelyéből, de megérkezett az első. Ez pedig a Gingerbread új billentyűzete. Ügyes srácok kicsomagolták a Nexus S 2.3-as szoftverét és portolták a billentyűzetet SGS-re. 2.2 illetve 2.2.1 alatt működik, alacsonyabb verziókon egyelőre nem. Az apk a készítő fórumából tölhető le (a fórumon regisztrálni kell). Ha installáltuk akkor engedélyezni kell a területi és szövegbeállítások menüpont alatt. Android keyboard néven fogjátok megtalálni és be lehet állítani, hogy a magyar T9-es szótárat használja (viszont ez jelenleg üres. Gondolom majd jön. Ellenben tanítható, a beírt szót 2x megérintve elmenti a szótárba).

A másik – szintén a Ginberbread-ből kicsomagolt – újdonság leginkább azoknak fog tetszeni, akik olyan minimalisták, mint én. Ez ugyanis az alap Android 2.3 Launcher (home felület), amit Android 2.2 és újabb verziókra portoltak. Igaz, nem csili-vili, nincs benne gyári widget és nem lehet ezer féle módon testreszabni, de amit kell azt tudja, jelenleg mindegyik felületnél gyorsabban és gördülékenyebben.
UPDATE: Jelenleg 2 verzió érhető el a Market-en, az újabb verzióban a 3D menü effekt is benne van. S ha már úgyis frissítettem az írást, akkor megemlítem azt is, hogy bár csak kinézetben Gingerbread launcher, de a népszerű ADW.launcher-hez is elkészült a skin.

2010.12.13.

+