MojAndroid
(x) hirdetés

Csak szeretném megosztani a tapasztalataimat a néhány hetes vodás optimusommal kapcsolatban, hátha valakinek segít. Engem is érdekelne más véleménye, vagy javítása, ha rosszul írtam le valamit:

1. Először is gondolom otthon már szinte mindenkinek van valamilyen típusú internete és ha eddig másért nem is szerzett be valaki wifi routert, ezért a telefonért szerintem érdemes sajátot használni (5-6 ezerért már normálisat lehet kapni). Fontos hogy élő wifi kapcsolat esetén nem a mobil internetet használja a telefon, hanem a wifit, ha valakinek az van. Otthon vagy munkahelyen kényelmesen lehet nagyobb mennyiségű adatforgalmat is bonyolítani.
2. A programok letöltésének legegyszerűbb módja az Android Market, innen minden ingyenes cuccot elérünk. Néhány helyről persze be lehet szerezni az apk csomagokat is, ezeket felmásolva a telefon memóriakártyájára egy filekezelővel könnyen telepíthetőek. Sajna a belső memória a vodás esetben csak kb. 150 MB, mert felpakoltak alapból olyan szoftvereket, amiket nem biztos, hogy mindenki használ. És mivel mindent oda telepít a rendszer (1.6 és talán még 2.1 esetben sem tudunk mit tenni) hamar elfogy a szabad hely. A belső memória alapból csak olvasható, többféle megoldást találtam a témában, de mivel nem szeretném elveszíteni a garanciát, ezért inkább megvárom a hivatalos vodefone-os frissítéseket, szerintem megéri várni rá. Ha jól tudom a 2.2-es frissítésben már benne van a memória kártyára áttelepítés gyárilag, nem kell trükközni.
3. Ugye alapból van egy memóriakártyánk a telóban, amit többféleképpen el lehet érni. Nekem a legegyszerűbb az adatkábeles megoldás volt. Ehhez fel kell telepíteni a pc-re az usb drivereket, amiket le lehet tölteni az lg oldalról. Ha minden ok, akkor az első csatlakozáskor felismeri a telcsit és telepíti a drivereket, majd létrejön a kapcsolat. Ugyan megjelenik a filekezelőben meghajtóként a memóriakártya, de alapból nem elérhető. Az eléréshez a telefon értesítési területén az ‘USB csatlakoztatva’ gombot kell megnyomni és a ‘Csatlakozik’ opciót választani. Ekkor engedélyezi a telefon az elérést. Így mint egy bármilyen pendrive-ot vagy memóriakártyát elérjük a PCről. Ilyenkor viszont a telefon nem éri el a memóriakártyát. A használat után ugyanez, csak az értesítési területen ‘USB adattár kikapcsolása’ és ‘Kikapcsolás’.
4. Egy kényelmesebb megoldás amit vezeték nélkül használhatunk wifin keresztül: A SwiFTP progival FTP szervert csinálhatunk a telcsiből, amit a wifin keresztül elérhetünk. pl. Total Commander segítségével a PCről.

Első körben ennyi, ha valakinek tudok segíteni valamiben esetleg, akkor: pa13@freemail.hu

Néhány alkalmazás amit hasznosnak találtam:

* Barcode Scanner (vonalkód olvasó, ami a telefon kameráját használva leolvas egy vonalkódot. A PCn az Androidos oldalakat böngészve minden alkalmazásnál ott van egy vonalkód, amit leolvasva a telcsivel átugorhatunk a market letöltés oldalára)
* Calendar Pad (a goggle naptárat és a telefon saját naptárát használhatjuk kényelmesen, widget is van)
* ES File Explorer (nekem ez sokkal jobban tetszett, mint az Astro és van hozzá Security Manager és Task Manager kiegészítés is)
* Flashlight (zseblámpa funkció sötét helyekre)
* K-9 Mail (sokkal testreszabhatóbb és gyorsabb, mint a beépített mail kezelő)
* MixZing (én ezt találtam a leghasználhatóbb médialejátszónak. mp3 vagy videó sem probléma)
* MyPhoneExplorer (PC Suite alternatíva az androidos telefonokhoz, wifin, bluetoothon, usb-n keresztül kapcsolódhatunk a PCről, telefonkönyv, naptár, sms, stb. szinkronizálás)
* SwiFTP (a fent említett FTP szerver programocska)
* TuneIn Radio (internetes rádióhallgatásban első nálam)
* Uninstaller (egyszerű eltávolító program)
* WiFi Manager (a wifi kapcsolatokat kezelhetjük, widget is van)

2010.11.12.

+