MojAndroid
(x) hirdetés

Nyár közepe óta vagyok tula egy T-mobile Pulse készüléknek és ezalatt a 3-4 hónap alatt nem sokszor okozott kellemetlen csalódást a kütyü amitől megvétele előtt kicsit féltem, főleg a gyanusan alacsony ára miatt.
 Nem sokáig birtam magammal hogy hagyjam a telefonom gyári t-mobilos ROM-ját fennt, ahogy megjött a memória kártyám rögtön feltettem egy megbuheráltat helyette, először főleg a Apps2SD funkció miatt.

Egy ilyen főzött ROM lényegesen megtudja gyorsítani a telefon működését a pulse esetében, persze nagyon sok fajta van és semelyik sem tökéletes, ezért gyakran is váltogatom őket hogy felfedezzem melyik a számomra legmegfelelőbb. Ez az első pár alkalommal elég sok munkámba tellett mert nem nagyon gondoltam backup programokra, igy mindig irogatthattam vissza a naptár bejegyzéseket, a simről a telefonszámokat, és a programokat ami nem egy öt perces meló.
A magyar fejlesztők ROM-jait már nagyjából végig próbáltam. Először a llaszlo féle LRC -ket váltogattam egy ideig amik elég jól mentek csak a telefonkönyv meg a programok kicsit lassan tőltödtek be nálam. FEnnt volt egy ideig a legújabb FLB ROM is, csak annál meg nagyon sok ‘forceclose’-os üzenetet kaptam, amikből kicsit elegem lett… igazából akkor telt be a pohár mikor highscore döntöttem volna egy játékban és mielőtt elmenthettem volna lefagyott:D…
Most, tegnap óta a DMC 1.8r van fennt amit szintén egy magyar srác hozott össze, igaz ebből a verzióból a magyar nyelv már kimradt.
Ez most elég jól, gyorsan működik, az ADW Luncher néha leakar állni, de erre van szerencsére egy megoldás a menüjében ami nem engedi h kilőjje a programot.
Ha nem lesz ezzel nagyobb gubanc akkor szerintem már ez fog fenn maradni, legalábbis míg a froyo-nak valami rendes változata ki nem jön Pulse-ra. Amúgy kis ideig felraktam azt is, de még nem nagyon működik tökéletesen a pillanatnyi béta változata. A fényképező funkció pl egyáltalán nem működik, ami nekem azért elég fontos, mégha a telo nem is csinál kristálytiszta képeket. Viszont ha megcsinálják rendesen egy nagyon gyors ROM lesz a kezünkben ami sztem közel lesz már a tökéleteshez. Addig is türelmesen várok.

2010.10.10.

+