MojAndroid
(x) hirdetés

Lassan már egy hete, hogy nálam van az új HTC Desire, amire régóta vágytam. Gondoltam megosztom veletek a tapasztalataimat.
Heroról váltottam (tehát nem új az android), és röviden elmondhatom, hogy megelégedéssel gondolok vissza a döntésre, hogy a Desiret választottam.
Vegyük szép sorban:

Külsőre: Szép… és nagy! Nekem nagyon bejön. A barnás borítása, fém keret a kijelző körül és a borítás egyéb anyagai is nagyon barátságosak. Alakjában benne van a Heroról ismert “állacska” szolidan, ami megkülönbözteti a már-már sablonos lapos telefonoktól.
A kijelző néhány milliméterrel nagyobb, mint a Heroé, de jelentős a felhasználói élmény. Az első gondolatom az volt, hogy: “ehh, nem elég nagy a nagy újam!”, amikor le akartam húzni az üzeneteket, de lassan már megszokom. De a NewsRob apró betű már nem olyan aprók, ami biztos jót fog tenni a szemem. (Külön érdekesség, hogy 480×800-ban a NewsRobnak van toolbarja! Tök jó!)

Bekapcsolás: a tetjén van a bekapcsoló gomb. Vagány! Valakinek nem tetszett itt korábban, de én nagyon hamar hozzászoktam, és most tetszik. A telefonon használom a lock patternt, aminek a használhatóságát jelentősen javítja a nagy méretű kijelző. A Heron többet hibáztam. Külön jó, hogy lock képernyő, már nem olyan komor fekete, hanem látszik a háttér és még egy pár információ is (pl aktuális idő, és ébresztés). Ettől kicsit barátságosabb lett. Elég sokat látom ezt a képernyőt.

Kijelző: gyönyörű képe van. Ezt jegyzik meg legtöbben. A felbontás több alkalmazást is használhatóvá vált ennek köszönhetően (lásd lock képernyő, NewsRob, stb…) Külön tetszik az Android 2.1-ben megjelent Power widget, ahol lehet állítani a fényerőt.

Android 2.1 + HTC Sense: hát igen. Itt egy picit kevesebbet kaptam, mint vártam. Igazából nem tudom mit vártam, de sok újdonságot. De mivel a HTC Sense már eleve sokat nyújtott a 1.5-ön is, a szoftverekben a különbség nem olyan nagy ugrás. Persze hibátlan! Jól működik minden: Exchange synchron, widgetek, minden féle homescreenek. De mondjuk a szoftver újdonság ereje az első 1 óráig tartott. Utána elértem azt az állapotot, amin a Heron is volt: minden működött szépen.

Desire mint Telefon: úgy gondolom ezen a téren sokat javult a HTC. A Heron azt szoktam volt mondani, hogy “a telefon is már csak egy alkalmazás a többi közt”. Desirebe sok intelligenciát raktak (ami mondjuk az okostelefonok világában mondjuk nem új):
– ha csörög és felemelem, akkor elhalkul
– ha megfordítom, elnémul
– ha a fülemhez emelem, akkor kikapcsol a kijelző (proximity sensor?)
– kihangosító, mikrofon némítás a telefon képernyőn kinn van; nem kell hozzá menüzni…
Szóval kicsit telefonabb lett.

CPU: érezni az 1 GHz-t. Olyan szép pörgős a felület! Külön jó, hogy gyorsan reagál az elfordításra. Nem tudom, hogy ehhez gyors proci kellett, vagy 2.1-től van, de sokkal jobb a Herohoz képest.

Fényképező: nem vagyok szakértője a területnek, de meg vagyok elégedve a kép, és video minőségével. A video hangja egy kicsit gáz, ami mondjuk lehet a kihangosítás miatt van (a telefon kihangosítás sem az igazi :( ), de pl. a vakuval egész jó képeket lehet este is csinálni. Meglepően nagy a fény ereje.

AndroidPortal.hu app: fut rajta! :))

Hibák: eddig sok minden nem volt. 2x sajnos belefutottam abba, hogy nem válaszolt a telefon. Egyszer aksi levétel volt, de egyenlőre nem mondanám ezt problémának. Remélem nem lesz gyakori. Illetve az aksi. De ez ugye egy korábbi cikk témája volt. Nem ragoznám tovább. Térerő, internet , ilyesmi viszont stabilan megy.

Hirtelen ennyi jutott eszembe. Sok mindent még nem próbáltam (zene, rádió, GPS, …). Ha alkalmam lesz, írok ezekről is.
Összességében tehát merem ajánlani minden okostelefonra vágyónak!

Üdv!

2010.04.22.

Ezeket már olvastad?

+