MojAndroid
(x) hirdetés

Nem mondhatni, hogy ebben a kategóriában születik meg a legtöbb alkalmazás, főleg nem úgy, hogy térítésmentesen használható is. A SlideScreen nem más, mint egy Home Screen alkalmazás, mely egyedi módon teszi lehetővé telefonunk használatát.

A koncepció nagyon egyszerű. A telefon gazdája lásson minden fontos dolgot, ami érdekes lehet a számára, méghozzá egy oldalon. Na persze ehhez ki kellett találni egy módszert, amivel ügyesen és logikusan meg lehet jeleníteni ezeket a dolgokat. A módszer az egymásra építkezés elve, ahol minden egyes információ egy 2 sor magasságú, kijelző szélességű téglalapban foglal helyet, színkóddal az elején megkülönböztetve.
A képernyőt egy középső státusz-sáv osztja két részre: a felső részen a személyes információkkal (hívás, sms, mail, naptár), az alsó részen pedig általános, publikus (vagy részben publikus) dolgok vannak (tőzsde, facebook állapotok, twitter, google reader elemeink). A státusz-sáv maga pedig tájékoztat minket az aktuális dátumról és időről, az időjárásról, a telefon töltöttségéről, illetve a vétel erősségéről valamint a kapcsolat típusáról.

A státusz-sáv egy kis trükkel is rendelkezik, ugyanis mozgathatjuk le-fel, melynek a hatására a személyes és publikus elemek aránya változtatható, így mindenki megtalálhatja a magának tetsző arányt. Továbbá egyes elemek jobb szélén ikon található, amit megérintve megjelenik az azt kezelő alapértelmezett program (híváslista, beérkezett sms-ek, levelek, naptár). Más elemeket viszont “kilökhetünk” a képernyőről, melynek hatására a SlideScreen “olvasott”-nak, vagy “nem érdekel”-nek titulálja az adott bejegyzést.

Amennyiben alapértelmezett Home Screen alkalmazásnak választjuk, akkor a Menü egyszeri lenyomására az alkalmazások listája ugrik elő, melynek a tetejére 8 kedvencünket helyezhetjük el. Másodszori lenyomásra pedig eljuthatunk a SlideScreen, vagy a telefon beállításaihoz.

Ha esetleg valamit még kifelejtettem, akkor azt tudjuk be annak, hogy hagytam Nektek felfedezni valót.

Az alkalmazást egyébként még aktívan fejlesztik (Facebook támogatást pl ma kapott) továbbá ingyenes változat mellett van Pro is, mely elvileg csak az apró reklámot távolítja el a Screen aljáról, ami szerintem egyáltalán nem zavaró.

Hivatalos oldal: [tovább]

Tom
2010.02.13.

+