MojAndroid
(x) hirdetés

CsomagolásElég valószínű, hogy a keddi Google konferencián kerül bemutatásra a nagyközönség előtt amit a nagy keresőóriás nevével fémjelzett okostelefon.
Nézzük mit is tudunk eddig róla:

Hardver

A HTC felelős a Nexus One kinézetéért, stílusáért. Ez a cég volt az első, aki Androidos telefont – T-mobile G1 – dobott a piacra, mióta az operációs rendszer létezik (2008 október).
A telefon egy a már HTC Hero csomagolásához hasonló dobozban érkezik, fehér alappal Google szöveget kiemelve.
A készülék 1 GHz-es Snapdragon procival, 3.7-inches 480 x 800 felbontású kijelzővel és 512 MB RAM-mal rendelkezik. Az alapcsomag mellé egy 4 GB-os microSD is kerül. Az 1 GHz-es processzor az elérhető leggyorsabb okostelefonná avanzsálja a Nexus One-t.

(Összehasonlítás képpen a Palm Pre és az iPhone procija egyaránt 600 MHz-en, a Motorola Droidja 550 MHz-en ketyeg.)

A kütyü egy 5 megapixel felbontású LED vakus kamerával is rendelkezik, továbbá WiFi-vel, gyorsulásérzékelővel és iránytűvel, amik ma már szinte alapfelszereltségnek számítanak a mobiltelefonoknál. GPS-ről ugyan nincs info, de nem félek attól, hogy ne lenne képes rá. Továbbá azt csiripelik, hogy brutálisan vékony a gépezet (értsd: vékonyabb az iPhone-nál és a HTC Droid Eris-nél is).

Operációs rendszer

Naná, hogy Android 2.1 fut majd rajta és itt áljunk meg egy pillanatra egy "Hurrá"-t kiáltani! A HTC Sense UI legújabb változata evvel a készülékkel fog debütálni, így talán megengeditek nekem azt a feltételezést, hogy a Nexus One megjelenése után heteken, de remélhetőleg inkább napokon belül elérhető lesz hivatalos HTC ROM frissítés a régebbi  telefonokhoz.

Mennyi az annyi

Előzetes pletykák alapján nem csak kártyafüggetlenül lehet majd hozzájutni. A T-mobile $180 csomagban fogja kínálni 2 éves szerződéssel, de hogy ez mit jelent kis hazánkra nézve, az még kérdés. Aki függetlenül szeretne hozzájutni, megveheti egyenesen a Google-től potom $530 pénzért is.

További infókkal hamarosan jelentkezünk!

(x) hirdetés
Tom
2010.01.05.

+