MojAndroid
(x) hirdetés

Akkor én is leírom a tapasztalataimat.
A telefon egy HTC Magic (kártyafüggetlen), amit október végén sikerült beszerezni.
Előtte egy SE p990-t használtam, ami még mindíg meg van, de mióta net-es előfizetésre váltottam, hiányzott egy-két dolog a telefonból.

Az op.rendszer választása is egyértelmű volt:
Symbian: nem igazán fejlesztik :(, iPhone: almába zárva.

MS XP-t csak a céges meló miatt használok virtuál machin-ben, egyébként nincs sem a cégben, sem otthon M$ op.rendszer. Ezek helyett van Ubuntu Desktop, Ubuntu netbook, OpenSuse, FreeBSD, Linux tűzfal.
Ezért lett Linux alapú telefon.
Azért lett Magic, mert akkor ez volt kapható rendes garanciával.

Az új telóban T-SIM van netes előfizetéssel.
Az első tapasztalatok nagyon megnyugtatóak voltak, minden kézre állt, de, ahogy kedvenc volt főnököm mondotta volt: olvasott embernek nincs párja, így volt, amit egyszerűbb volt megkeresni google-val, mint kínlódni.
Kb. 5 hetes használat után kapott root-olást ést egy AmonRA 1.6 verziót, amit most ismét lecserélek egy cyanogen mod-ra, mert talán ebben jól működik az USB modem funkció.

A telefon nekem kézre áll. Jól használható aHome-val is.
A telefonálásra a minősége a p990-hez hasonló (jó). Rendben össze van rakva, kellően masszív. Kihangosítva is elfogadható a hangja (telefonáláskor).

Egyre kell figyelni, de ez szerintem mindegyik Androidra igaz, figyelni kell a feleslegesen háttérben futó programokra, mert ezek kicsináljál az aksit néhány óra alatt. Ennek a csökkentésére a neten és itt is lehet tippeket találni.
Így ad-hoc beállítva a telefont -nekem- normál használat mellett kb 36-48 órát bír ki egy töltéssel.

A BT-t és az USB fülest még nem használtam, majd ha lesz időm, akkor az is sorra kerül.

(x) hirdetés
2009.12.08.

+