Google Goggles – vizuális keresés, ahogy a nagyok csinálják

(A videó jelenleg nem elérhető, letartóztattuk, mivel 40 MB forgalmat generált minden oldalletöltésnél, hamarosan újra feltöltjük. Akinek meglepően nagy forgalom volt a mobilnetjén, azt ez okozta, az emiatti kellemetlenségekért elnézést kérünk.)

A fenti videó egyelőre a jing oldalán lakik. Ezért lassú. Folyamatban van, hogy egyenesen tőlünk legyen elérhető. És azzal is tisztában vagyok, hogy nem tökéletes felvétel, néhol fekete a képernyő, ugrik, stb. azonban így is kaphat mindenki egy kis benyomást arról, hogy milyen a vizuális keresés.

És a rövid bemutató után a lényeg. A Google Goggles egy vizuális kereső. Azaz nem leírni kell, hanem megmutatni, hogy mit szeretnél megtalálni. Árakat, leírásokat, mindenfélét csatol a lefényképezett dologhoz a Google. A nemzetközi eszközökhöz (lásd. a tdk CD, vagy a labello) gyorsan talált releváns eredményeket. Azonban a magyar specifikus dolgok érthető módon még nem a megfelelő helyre visznek, mint pl. a fenti videóban is látható, az 500mg-os C vitaminnal picit mellé trafált.

Ennek ellenére remek móka, s ötletes projekt. Várjuk a frissítéseket, további fejlesztéseket. Androidra elérhető ingyenesen a marketből. A végére pedig a programból is közvetlen elérhető hivatalos demo videó:

Nyomkodj gombokat >>Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
, , , , , ,

About kobak

3 gyermek édesapja, matematika tanár, s kütyü függő. Majd' minden vizes, s szeles sport szerelmese. Amikor épp nem ide írogat, akkor saját blogját vagy a Twittert gazdagítja gondolataival.
View all posts by kobak →