MojAndroid

Amióta tudom, hogy ebben sajnos az android az iPhone OS mögött kullog, keresem a megoldást, hogy egyszerűen képernyőképet csaljak ki a telóból. Hogyan mutatnám meg egyébként, hogy mit is tud egy program? Erre igazából két lehetőség is van. Az egyik az SDK telepítése, s azon keresztül való bűvészkedés, a másik a rootolás, s az egyik alkalmazás telepítése.

Nekem a Shootme tetszett legjobban, kezelése egyszerű, felülete pedig elegáns. Kétféleképpen lehet képernyőképet rögzíteni. Az egyik, hogy rázzuk a telefont (furán néznek ránk ilyenkor, de ez ne zavarjon), a másik, hogy ráordítunk (ekkor is valószínűleg furán néznek, de míg az előző esetben lehet, hogy megkérdezik mi bajunk, ekkor biztosan nem fogják). A program egyetlen hibája, ha nem lépünk ki, akkor egy rezegő telefonhíváskor folyamatosan rögzíti, hogy ki telefonál.

A képek a shootme mappába kerülnek, innen már csak Te döntöd el, hogy mire használod azokat.

Share to TwitterShare to Google PlusShare to LinkedInShare to EmailShare to Print
2009. 11. 15.
 • 0rs

  Még a szintén rootolás után elérhető PicMe (Screen Grabber) tűnik ígéretesnek, azaz inkább ötletesnek, Urambocsá’ kényelmesnek. ;) A böngészőnkből a http://sajat_ip_cim:8082 -re lépve készíthetünk képernyőképet. Működik 3G-n és WiFin is.

  Én miután rootolok biztosan leszek annyira lusta, hogy ezt a megoldást válasszam… ;)

  • kobak

   A PIcMe valóban kimaradt, s jópofa kiegészítés. Köszönöm az említést.

  • tarnagy

   Nekem is szükségem lenne képernyőképre a telefonról, de gondom van, talán tudtok segíteni, (Samsung Galaxy 3, Froyo 2.2, rootolt)

   A ShootMe (ordíts rám: :)) működni látszik, rázta, ordítottam, kattant. De egyetlen kép sincs a shootme alkönyvtárban… Emellett pedig nem tudom, hogya lehet vele tetszőleges oldalon képet csinálni, azaz átlépni a ShootMe képernyőről arra, amit le akarok fotózni.

   A PickMe nekem is kényelmesebbnek tűnik, felcsatolódott a cím alapján a böngészőben, aztán nem csinált semmiit. (Opera)

 • BazsDroid

  telepítettem, elindítottam, a lezdő képernyő után egy “SU request” feliratu üres képernyőnél megáll és semmi több. mit kell tegyek???

+