MojAndroid
(x) hirdetés

Kezdő Android userként összefoglalnám egy hetest tapasztalataimat a HTC Hero készülékemről.

Első kézbevétel után a felület elsajátítása viszonylag könnyen ment. A bepötyögés problémás, copy paste hiány és kurzor pozicionálás nehézkessége miatt.

Ezen túllendülve az android marketre menve sajnálattal tapasztaltam, hogy fizetős alkalmazásokat Magyarországon sőt pl. Svédországban sem lehet venni egyelőre. Ciki szerintem.

A szabadon elérhető alkalmazások viszont kárpótolnak 80%-ban szerencsére. Van használható processz menedzser (ami eléggé hiányzik alapból, nem értem mért nem mernek ilyet tenni az alap csomagba), file menedzser (ez is hiányzik alapból, vajh,miért?), diktafon progi, ssh, IRC kliens, IM kliens, jamendo.com (legális free zenék CC licensszel) lejátszó,  rss olvasó,  időzített (hang,szolgáltatás)profil váltó. Szóval Symbian után meglepő, hogy mindezeket ingyen elérhetem, és jól is működnek nagyrészt hibamentesen.

Ami fáj, az a Bluetooth headset kezelési probléma (nem tudom felvenni a hívást, ha telóról veszem fel még plusz nyomkodás hogy a headsetre menjen a hang). Aztán a FLAC support is érdekes módon kimaradt, viszont plusz pont hogy van ogg (ezek elvárhatóak egy opensource alapokra épülő telefonnál). Kérdéses mit hoz az alap 2.0 android frissítés a Heróra, amit beigért a HTC. De nem szeretnék moddolni, mivel a HTC widgetek elég kellemesek, nem lenne szép lemondani róluk. :)

EDIT: annyit finómítok, hogy a bluetooth problémát félig megoldottam (úgy tűnik negyedjére sikerült a dolog), ami maradt belőle az a voice call gomb támogatás hiánya:http://code.google.com/p/android/issues/detail?id=1412 és http://code.google.com/p/android/issues/detail?id=1181

2009.11.08.

+