MojAndroid
(x) hirdetés

Hogy miért Hero?

A dolog úgy kezdődött, hogy másfél éve vettem egy iPhone 3G -t. Szerettem, teljesen átalakította a mobilkommunikációs kultúrámat (ha létezik ilyen…). Azon még 2.0 OS volt. Aztán jött az első upgrade és én mint nem T ügyfél várhattam a jailbreakre, a baseband update -ek verziószámával keltem és feküdtem. Nem bántam, habár egy OS upgrade mindig egy délutánt vett igénybe.

Aztán jöttek a korlátok. Semmi extra nem volt a telefonon, csak pár szükséges alkalmazás és folyamatosan 6-8 mega szabad RAM. Egy mail megnyitására elfogadhatatlan időket kellett várni. Aztán egyszercsak láttam egy képet egy telefonról, ahol kis fehér lapok mutatták az időt és lapoztak ahogy telt-múlt.

A kép annyira meggyőző volt, hogy elkezdtem olvasgatni és azon kaptam magam, hogy az android, ami megjenésekor számomra egy kis semmiség volt, kinőtte magát és vonzó alternatívának tűnt. 4 hétig olvasgattam, fórumoztam, aztán jött az elhatározás és a Vodafonos kapcsolatok beizzítása.

Ma reggel megjött. Szép, izgalmas, új, nagytudású. Mindent (tényleg mindent) tud amit az iPhone tudott, csak máshogy. Más szemlélet, más világ, szabadabbnak érzem magam, nem érzem azokat a kötöttségeket amiket ott.

Persze ezek még az eufórikus mézeshetek, de a tapasztalataimat a továbbiakban is részletezni fogom itt, az első időkben az átállásra kihegyezve.

 

2009.11.06.

+