MojAndroid

Sajnos ma Magyarországon nem ismerek olyan mobiltelefon előfizetéshez kapcsolható opciós csomagot, ami elérhető áron van, s korlátlan adatforgalmat biztosít. Emiatt kénytelen az ember odafigyelni, hogy mennyi adatot szállít mobiltelefon hálózaton keresztül. Az én esetelmben a vodafone-nál le tudom kérdezni a NET szóval a 1751 -re küldött sms-ben, de ez körülményes, s nekem úgy tűnik nem is frissítik rendesen.

A telefon pedig nem méri ezt. Az android nagy előnye persze, hogy mindenre simán találni kiváló alkalmazásokat, így erre is van több (3g watchdog), de ami nekem legjobban megtetszett, az a NetCounter. A NetCounter sok mindent tud, de ami nekünk a legfontosabb, hogy beállítható, hogy mekkora adatforgalom után figyelmeztessen, így nem kell nekünk figyelni állandóan, hogy mennyinél tartunk.

Az app automatikusan újraindul, ha a telefont újraindítjuk. Az APNdroiddal együtt már könnyen oda lehet figyelni, hogy ne lépje túl az ember a számára szabott keretet.

Market

update: Sajnos Donut (1.6) alatt sok a force close. 1.5 alatt viszont tökéletes.

Share to TwitterShare to Google PlusShare to LinkedInShare to EmailShare to Print
2009. 10. 17.
  • barii

    végülis hogy megy ez a cucc? netezek 2 hetet, tegük fel hogy utána teszem fel a programot a gépre, akkor is tudni fogja, mennyi volt a forgalmam eddig?

    vagy el is kéne indítani? de hát akkor meg akármikor kilőheti vélgülis….

+