NetCounter

Sajnos ma Magyarországon nem ismerek olyan mobiltelefon előfizetéshez kapcsolható opciós csomagot, ami elérhető áron van, s korlátlan adatforgalmat biztosít. Emiatt kénytelen az ember odafigyelni, hogy mennyi adatot szállít mobiltelefon hálózaton keresztül. Az én esetelmben a vodafone-nál le tudom kérdezni a NET szóval a 1751 -re küldött sms-ben, de ez körülményes, s nekem úgy tűnik nem is frissítik rendesen.

A telefon pedig nem méri ezt. Az android nagy előnye persze, hogy mindenre simán találni kiváló alkalmazásokat, így erre is van több (3g watchdog), de ami nekem legjobban megtetszett, az a NetCounter. A NetCounter sok mindent tud, de ami nekünk a legfontosabb, hogy beállítható, hogy mekkora adatforgalom után figyelmeztessen, így nem kell nekünk figyelni állandóan, hogy mennyinél tartunk.

Az app automatikusan újraindul, ha a telefont újraindítjuk. Az APNdroiddal együtt már könnyen oda lehet figyelni, hogy ne lépje túl az ember a számára szabott keretet.

Market

update: Sajnos Donut (1.6) alatt sok a force close. 1.5 alatt viszont tökéletes.

Nyomkodj gombokat >>Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter

About kobak

3 gyermek édesapja, matematika tanár, s kütyü függő. Majd' minden vizes, s szeles sport szerelmese. Amikor épp nem ide írogat, akkor saját blogját vagy a Twittert gazdagítja gondolataival.
View all posts by kobak →