MojAndroid

Miért a Magic-re esett a választásom? Mert nekem ez áll a legjobban kézre, meg mert Arnold is ezt használja. Nem, Arnoldot most láttam csak, s gondoltam ennél jobb kisérőképet nem is tehettem volna be.

Nem is olyan hosszú android telefonnyúzó pályámnak azonban nem a Magic volt az első állomása. Első telefonom egy Samsung Galaxy volt, amit aztán a Magic követett. 

A HTC telefonja annak ellenére, hogy specifikációjában alulmúlja több dologban a Galaxyt ennek ellenére sok dologban messze több annál. Ez pedig a HTC telefonjai mögött álló közösség. Ennek köszönhető a rengeteg custom rom, s hogy minden problémára, bajra több száz felhasználó ugrik, s válaszol.

A Magic nagy előnye a Galaxyval szemben még a “trackball”, amivel tényleg sok dolog elérése jóval egyszerűbb, mint a Samsung telefonjával.

Kérdésekre szivesen válaszolok, s most egy-két technikai részlet:

A HTC Magic-ből két fő változat létezik. Az egyik a 32A, a másik a 32B jelű. A 32B az elterjedtebb, pl. cyanogen romja is ezzel működik csak, s a google developer phone is pont ilyen. Ezért, akik pl. német vodafone telefont vettek, azok akár egyenesen pakolhatják fel rá a google I/O ROM-ot.

A 32A változat ritkább (nekem ilyen van), de cserébe 288 mega ram van benn, mint a heroban. Így ebben picit több a lehetőség, s egyre több rom-ot portolnak erre az alaplapra is.

Angol nyelven az egyik legfontosabb induló tudásanyag itt van. Ha kérdés van, szivesen válaszolok.

Share to TwitterShare to Google PlusShare to LinkedInShare to EmailShare to Print
2009. 10. 12.
  • lipilee

    már épp néztem, hogy hogy megváltozott az arcod, amióta nem találkoztunk :)

    • kobak

      :-D

+