MojAndroid
(x) hirdetés

Miért a Magic-re esett a választásom? Mert nekem ez áll a legjobban kézre, meg mert Arnold is ezt használja. Nem, Arnoldot most láttam csak, s gondoltam ennél jobb kisérőképet nem is tehettem volna be.

Nem is olyan hosszú android telefonnyúzó pályámnak azonban nem a Magic volt az első állomása. Első telefonom egy Samsung Galaxy volt, amit aztán a Magic követett. 

A HTC telefonja annak ellenére, hogy specifikációjában alulmúlja több dologban a Galaxyt ennek ellenére sok dologban messze több annál. Ez pedig a HTC telefonjai mögött álló közösség. Ennek köszönhető a rengeteg custom rom, s hogy minden problémára, bajra több száz felhasználó ugrik, s válaszol.

A Magic nagy előnye a Galaxyval szemben még a “trackball”, amivel tényleg sok dolog elérése jóval egyszerűbb, mint a Samsung telefonjával.

Kérdésekre szivesen válaszolok, s most egy-két technikai részlet:

A HTC Magic-ből két fő változat létezik. Az egyik a 32A, a másik a 32B jelű. A 32B az elterjedtebb, pl. cyanogen romja is ezzel működik csak, s a google developer phone is pont ilyen. Ezért, akik pl. német vodafone telefont vettek, azok akár egyenesen pakolhatják fel rá a google I/O ROM-ot.

A 32A változat ritkább (nekem ilyen van), de cserébe 288 mega ram van benn, mint a heroban. Így ebben picit több a lehetőség, s egyre több rom-ot portolnak erre az alaplapra is.

Angol nyelven az egyik legfontosabb induló tudásanyag itt van. Ha kérdés van, szivesen válaszolok.

2009.10.12.

+